Opublikowano 22 Sierpnia 201411 l Witam, czy możliwa jest regulacja ramki okna drzwi kierowcy w B6 Avant? Pytam ponieważ w drzwiach trochę świszczy, a szyba była zmieniana (nie przeze mnie) i może przez to jest coś źle spasowane (o ile w ogóle do wyjęcia szyby trzeba wyciągać ramkę) i może powodem świstu jest źle ustawiona ramka. Dodam tylko, że drzwi według mnie prawidłowo się zamykają - bez użycia zbędnej siły. Jeśli regulacja jest możliwa to proszę o podpowiedź jak to zrobić po zdjęciu tapicerki i najlepiej którymi śrubami. Edytowane 22 Sierpnia 201411 l przez holker
Opublikowano 23 Sierpnia 201411 l Jest na forum temat o wymianie podnośnika szyby. Jest też film na Yut. Ramkę można wyregulować, przykręcona jest do drzwi na owalu. Ja po wymianie podnośnika szyby w odpowiednie ustawienie trafiłem za trzecim razem.
Opublikowano 24 Sierpnia 201411 l Autor Właśnie przegłądałem ten wątek o wymianie podnośnika, ale jedynie zastanawiałem się czy jest tam możliwośc regulacji. Dzięki wielkie
Opublikowano 23 Września 201411 l Koledzy nie mogę tego tematu znaleźć o którym piszecie. Mam problem, górna część ramki mi odstaje i jak jadę szybciej to mi szumi. Jak wemnę za ramkę i ją dogne w czasie jazdy to przestaje.Da się jakoś to wyregulowac?
Opublikowano 24 Września 201411 l Autor Trzymajhttp://a4-klub.pl/index.php?/topic/188695-wymiana-linki-w-mechanizmie-podnoszenia-przedniej-szybyfotostory/#entry2649704 Edytowane 24 Września 201411 l przez holker
Opublikowano 24 Września 201411 l dzięki, niestety nie ogarnełem z tego wątku jak wyregulować ją:/ można ją po prostu dogiąć aby lepiej dolegała góra ramki?
Opublikowano 24 Września 201411 l Autor Sam jeszcze tego nie robiłem, ale wydaje mi się, że wystarczy odkręcić wszystko krok po kroku tak jak do wyjęcia tego mechanizmu szyby i wtedy podciągnąć całą ramkę (wraz z mechanizmem oczywiście) do góry
Opublikowano 25 Września 201411 l tylko mi pasuje ją dogiąć do karoseri, żeby lepiej dolegała do uszczelki.
Opublikowano 26 Września 201411 l To przestawiło ramkę w kierunku karoserii podczas ustawiania. Na śrubach ramki jest spora regulacja.
Opublikowano 28 Września 201411 l czyli jak dodam jakieś podkładki w dolnej części pocowania ramki to powinno pomóc?
Opublikowano 28 Września 201411 l rozbierz i zobacz jak to wyglada a stwierdzisz ze nie potrzebujesz zadnych podkladek i ladnie wyregulujesz
Opublikowano 28 Września 201411 l czyli jak dodam jakieś podkładki w dolnej części pocowania ramki to powinno pomóc? To się reguluje bez podkładek. Popuszczasz śróbki przestawiasz i dokręcasz. Weź pod uwagę że przed twoją ingerencją było skręcone bez podkładek.
Opublikowano 28 Września 201411 l nie wiem jak było, ponieważ jak kupiłem to mi szumiło od razu, a była wymieniana ta szyba. Więc dopiero będę patrzył jak to wygląda
Opublikowano 28 Września 201411 l Jest bez podkładek a szumiało bo ten co wymieniał szybę spaprał robotę.
Opublikowano 28 Września 201411 l Oki, za tydzień może uda mi się za to zabrać, wiec zobacze jak to wygląda. Jak coś nie wyjdzie to będę prosił was o pomoc.
Opublikowano 18 Października 201411 l mam podobny problem, niestety po piątej próbie regulacji dałem sobie spokój :/ może rzeczywiście jakieś podkładki dadzą widoczny rezultat
Opublikowano 18 Października 201411 l Może to jakiś sposób , choć do końca nie wiem bo ori tam podkładek niema.
Opublikowano 18 Października 201411 l Ja jeszcze się za to nie zabrałem, jak dasz podkładki to zrób zdjęcie gdzie, będę się wzorował na Tobie
Opublikowano 12 Stycznia 201610 l dla potrzebujących z ELSY http://www.directupload.net/file/d/4231/iubq4ngq_pdf.htm