Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wariujące wskaźniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już lepiej. Wystarczy zmienić tarczę obrotów i zmienić wsad. Jak będziesz miał kabel to dasz radę. Tylko Ty masz już immo3 i będzie trzeba odczytać pin z tego jaegera, a do tego potrzebny bedzie jeszcze kabel vag tacho.

Opublikowano

Chyba że odczyta pin z ECU. Wtedy starczy np. commander

Opublikowano
  • Autor

Ale generalnie to wszytko przez laptopa nie ? i skąd wezmę tarcze skoro ta moja nie pasuje. W internecie nie widziałem.

Opublikowano

Na ogół trzeba kupić drugi licznik :D więc od razu szukaj z tarczą europejską

Opublikowano
  • Autor

Ale żeby zmienić z benzyny na tdi to tez trzeba tarcze zmieniać ? Nie da się obrotów diesla ustawić na tarczy z benzyny ?

I mój kumpel ma kabel elm 327 obd 2, będzie grało ?

Opublikowano

Wszystko się da tylko lepiej zmienić tarcze i przerobić wsad

Opublikowano
  • Autor

Ok. Wychodzi na to, że jak chce kupić z anglika albo benzyny to muszę dokupić jeszcze drugi licznik dla samej tarczy. To ja już wole kupić licznik europejski z tdi, żeby miał gotowe tarcze nawet jeśli będzie biały i cenowo wyjdzie mi to samo ; p

Dobra zamawiam ten biały. Zadzwoniłem gość mi powiedział że wszystko sprawne i że jest z 99r. Podsumowując możecie mi powiedzieć jaki kabel będzie mi potrzebny i program do zamontowania tego licznika w moim aucie ?

http://allegro.pl/biale-liczniki-zegary-audi-a4-b5-2-5-tdi-lift-i5748425108.html

Opublikowano

Cena wysoka więc fis igła?

Kkl od viaken wystarczy

Program np. vcds, vag-com lub k+can Commander

Opublikowano

Powinno pójść

Opublikowano
  • Autor

A znalazłem jeszcze przed chwilą przy kluczyku zapasowym w szafce jakiś numer na plastikowym breloczku. Może to ten pin immo ?

Opublikowano

To będzie to ;)

Opublikowano
  • Autor

Dobra, więc PIN już mam, licznik będzie za jakieś dwa dni, i kabel Kkl też w drodze. Wytłumaczy mi ktoś teraz jak w prosty sposób sprawdzić ten licznik, gdyż mam 14 dni na zwrot ? I jak z licznikiem będzie wszystko w porządku to jakie następne kroki ? Nie wiem o co chodzi z tym wsadem i czy muszę to robić, dodam że nie zależy mi na wszystkich funkcjach fisu, chcę mieć po prostu działające te funkcje które miałem zepsute na starym liczniku z 1/2 fis. Póki co nie interesuje mnie też montaż manetki.

Opublikowano

Najpierw podłącz zamiast starego nowy i sprawdź jak działa fis. będzie pikać, więc się nie przestrasz :)

Opublikowano

Dokładnie. Tylko nie proboj na nim odpalić auta bo immo może się rozkodowac i ani na jadnych ani na drugich nie uruchomisz silnika.

Opublikowano
  • Autor

Ok przekręcę sam zapłon :P

Mam ten licznik, już sprawdziłem, jest w miare okej, nawet test vagiem zrobiłem. Jaki następny krok ? Adaptacja kluczyków ? Macie panowie jakąś stronę gdzie jest opisane jak to zrobić ?

Opublikowano

Tak