bartasg1 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, troszkę bawiłem się VCDSem no i wyskoczył mi komunikat o słabym akumulatorze, podłączyłem ako pod prostownik na kilka godzin a poziom naładowania baterii cały czas na minimum :/ gdzie przed wyładowaniem pokazywało max na MMI - A4 B8 Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez bartasg1
jacek70 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Trochę nie jasno się wyrażasz,jednak myślę że jak miałeś rozładowany aku.to po podpięciu do prostownika amperomierz poszedł prawie na max. Z czasem wskazówka w miarę jak naładuje się aku idzie w kierunku zera. Zatrzymuje się ok. 1A. Aku jest naładowany. Pamiętaj aby prąd ładowania nie był większy niż 10% prądu aku.(60Ah=6A)
bartasg1 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2014 po podpięciu wskazówka pokazała ok 3A na koniec spadła chyba do 2A, to jest mały prostownik za dużego prądu nie da ale jest naprawdę dobry. A jak się powinno ładować? bezpośrednio pod akumulator (bagażnik) czy z przodu pod maską na tych specjalnych czpieniach rozruchowych?
kotu Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Osobiście tego nie przerabiałem ale w instrukcji jest że z przodu pod maską.
wrclaguna Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 trzeba wiekszym prostownikiem ładowac z 10A
Elber Opublikowano 10 Grudnia 2014 Opublikowano 10 Grudnia 2014 czy przy podłączeniu pod seryjne miejsca na prostownik jest konieczne odpinanie - klemy z akumlatora ?
simon80bl Opublikowano 17 Grudnia 2014 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Jak odepniesz klemy od akumulatora to go przecież nie naładujesz
sybalor Opublikowano 9 Września 2016 Opublikowano 9 Września 2016 Osobiście tego nie przerabiałem ale w instrukcji jest że z przodu pod maską. Szukam tego pudełeczka na plusowe przewody. Brakuje mi górnej części. Jaki to jest numer części? Możecie mi podać (rysunki) co powinno znajdować się z osłon w podszybiu?
Rekomendowane odpowiedzi