Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana listwy oświetleniowej tablicy rejestracyjnej w tylnej klapie tzw. listwa uchwytowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety muszę cała listwa bo wkrętarka tak trzymałatwo że mechanik musiał wyrwać lampkę a wkrętarka został. . Ale szukamy tej listwa i nic na allegro może ktoś ma chcecie pomoc?

Mam taką listwę do sprzedania i jeśli ktoś potrzebuje to kod jaki na niej widnieje to 8P08275743FZ.

2016_10_24_15_33_00.jpg

Edytowane przez bulcek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jest sens kupować całą listwę? Wyżej jest opisane jak wymienić same żarówki, Ja kupiłem tutaj i na razie jest bardzo w porządku.
PODĹWIETLENIE LED AUDI A4 B6 B7 A6 C6 A3 A8 Q7 %% (6219242607) - Allegro.pl - WiÄcej niĹź aukcje.
Dziś zamontuje podświetlenie z tego ogłoszenia. Zobaczymy ile czasu na nich pośmigam.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 27.10.2016 o 10:08, bulcek napisał:

Mam taką listwę do sprzedania i jeśli ktoś potrzebuje to kod jaki na niej widnieje to 8P08275743FZ.

2016_10_24_15_33_00.jpg

Aktualne jeszcze? Ewentualnie ktoś jeszcze posiada listwę do avanta?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na przeglądach nie czepiają się za żarówki LED do oświetlenie tablicy rejestracyjnej? Podobno mogą, nie wiem ile w tym prawdy. Wprawdzie policja zatrzymywała mnie już dwukrotnie i nic nie mówili. A musieli widzieć to oświetlenie bo zatrzymywali mnie w nocy. 

Opublikowano

A panowie ma ktoś może wyjętą tą listwę do A4 B6 2002 sedan, potrzebował bym wymiarów chce zrobić sobie aluminiową i wstawić  zamiast plastiku potrzebował bym dokładnych wymiarów 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 7.03.2016 o 13:18, Gremlin0209 napisał:

Witam.

Mam problem ze zdjęciem wkładki zamka.

Rusza się on delikatnie jedynie w jedną stronę i nie można go na żaden sposób wyciągnąć.

A niestety nie mam jak wyjąć tej listwy... :/

Trzeba przekręcić w prawo i wtedy wyjdzie.

W ogóle to dzięki wielkie za ten temat! Dzięki niemu jestem świeżo po wymianie lampek na ledy. :)

Nie szło odkręcić tych felernych śrubek z listwą na samochodzie. Oczywiście zjechane tak że hej a tam jest trudny dostęp. Samo wyjęcie listwy nie było problematyczne. Najgorzej miałem z odblokowaniem tych dwóch plastikowych zaczepów w górnej części tapicerki do których w Avancie potrzebne jest specjalne narzędzie. Oczywiście go nie miałem więc sam zrobiłem ze starego śledzia od komputera. Owinąłem szarą taśmą żeby nie zarysować szyby ale i tak zrobiłem małą ryskę na folii przyciemniającej. Na szczęście nie przerwałem ścieżek podgrzewania szyby... Zalecam podłożyć jeszcze jakiś kawałek kartonu między szybę a plastik. No i najważniejsze. Należy ciągnąć wzdłuż szyby a nie "do dołu". Dopiero na jakimś filmiku na youtube obczaiłem że właśnie tak trzeba ciągnąć.

Jeszcze raz wielkie dzięki! :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Orientuje się ktoś jaki kod mają te śrubki z "kapturkami" do mocowania całej tablicy oświetlenia. Są cztery... tutaj w sedanie trzymają dodatkowo te puszki.

Nie dość, że miałem tylko trzy to jeszcze są w takim samym stanie jak cała listwa (pordzewiała, zaśniedziała)... a kupiłem nową, plastikową z ASO i chciałbym już to zrobić na tip-top i mieć spokój na następne 10 lat :)

Opublikowano

Hej, te śruby (nakrętki) to chyba nr. 37

Edytowane przez MariuszKK

Opublikowano

Dokładnie o tą chodzi... a możesz sprawdzić czy w avancie jest taka sama? Pewnie tak, ale wolę się upewnić zanim kupię :)

Opublikowano

W Avancie wygląda to tak - jest X wersji tej nakrętki ;)

Opublikowano

Nie widać tych zdjęć... coś się wysypało?

• 3 lata później...
Opublikowano

odgrzewanie tematu!

czy oryginalna listwa b7 avant będzie poprawnie działać w b6 avant?

kupiłem z b7 bo była w idealnym stanie pomimo tego, że w b6 mam bębenek a w b7 go nie ma

problem polega na tym że na próbę podpiąłem listwę do siebie i oświetlenie działa elegancko ale mikrostyk nie otwiera klapy (na poprzednim samochodzie otwierał) 

czy ktoś wie z czego może wynikać problem?

czy taki mikrostyk ma jakiś czujnik położenia, że np nie zadziała jak klapa będzie już w górze?

Opublikowano

ok już wiem, że nie będzie pasować gniazdo w starej blendzie w b6 ma wszystkie 4 piny we wtyczce użyte a w nowej blendzie z b7 są użyte tylko 3 z 4 pinów, możliwe że jakiś magik od elektryki by to ogarnął ale to zdecydowanie nie ja.

dlatego:

[SPRZEDAM] idealną blendę do b7 blenda jest z roku produkcji 2015

[KUPIĘ] idealną blendę do b6