Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

taki tam oswojony BRUTAL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Ale jak to się dzieje że tylko jedno tylne koło jest w stanie sie kręcić? :eusathink: Wiem wiem że quattro to nie stały rozkład jak w imprezie albo lancerze które mają 50x50 i podobno koła kręcą sie zawsze :eusathink:

Jaki rozkład napędu w ogóle mają różne audi? W RS4B7 to przód 40, a tył 60 co w sumie czuję w zakrętach, bo mój poprzedni 3.0tdi dużo mocniej uciekał przodem, teraz w zasadzie muszę się mocno postarać żeby przód uciekł... I może dlatego tak często mi to jedno tylne koło przy cofaniu się kręci :P

Opublikowano

Proporcje momentu obrotowego są zmienne w zależności czy jedziesz po prostej czy skręcasz. Na początku roku w numerze specjalnym auto motor sport były opisane charakterystyki napędu quattro dla różnych wersji. Po prostu quattro to cwana bestia ;-)

Wysłane z telefonu

Opublikowano

To je quattro, tego nie zrozumiesz ;)

Opublikowano

Seves fajnie jest to opowiedziane w cyklu na tvn turbo http://player.pl/programy-online/wszystko-co-chcielibyscie-wiedziec-o-samochodach-odcinki,3945/odcinek-8,4x4,S00E08,55110.html

jak link nie działa to odcinek 8 - "wszystko co chcecie wiedzieć o samochodach"

Opublikowano
  • Autor

Oooo dzięki wielkie Pjotras, jeszcze dziś to sobie obejrzę ;)

Mariusz masz rację moment jest zmienny i doczytałem że od 20do80% przekazywane jest na stronę i tu mnie zaciekawiło to "stronę" :eusathink: ale pewnie mi się wszystko wyjaśni po odcinku tvn turbo :)

...

Wątek strasznie zaniedbałem, na codzień nic się nie dzieje, filtry oleje płyny pierdoły, potem płyny płyny płyny z naciskiem na płyny :grin: tzn płyn do spryskiwaczy i olej olej olej olej olej :D

Jakiś czas temu wpadło kilka drobiazgów do wnętrza, zrobię fotki w najbliższym czasie i wrzucę.. Poza tym tarcze przód kupione, tarcze tył są jeszcze w miarę ale powoli szukam więc jeśli ktoś słyszałby o komplecie na tył w dobrych piniądzach to prosiłbym o info :P

Nuda straszna nic sie nie dzieje :decayed:

Opublikowano

daj fima 0 -250 i bedzie sie dzialo :P

Opublikowano

Musze Ci powiedzieć, że przez to, że Twoja RS'a wiozła mnie do ślubu zachorowałem na V8 i sam sobie kupiłem starszego i nieco słabszego brata S4.. :P Ale dźwięk wymiata.. :D

Opublikowano
  • Autor

Pjotras to byłeś Ty :facepalm:

widzisz ja juz nawet nicka nie pamiętam ech

Kupiłeś S4? No to mega - musimy kiedys jakiegoś spota zrobić, słabsze to masz na pewno tylko nieco i autka pojadą bardzo podobnie ;)

hunter filmik jest na pierwszej stronie :) chyba że wrzucę cos z zimowych driftów ale już lato to bez sensu :grin:

Opublikowano

Tak to ja :hi:

Widzisz co narobiłeś, pół roku trułem żonie i szukałem coś odpowiedniego bijąc się z myślami, aż w końcu stwierdziłem, że raz się żyje no i mam eske :) . Jak najbardziej można by się kiedyś spotkać, eska nie do ścigania tylko do sklepu po bułki i do słuchania, ale pogadać można :D

Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Widzisz co narobiłeś, pół roku trułem żonie i szukałem coś odpowiedniego bijąc się z myślami, aż w końcu stwierdziłem, że raz się żyje no i mam eske :) . Jak najbardziej można by się kiedyś spotkać, eska nie do ścigania tylko do sklepu po bułki i do słuchania, ale pogadać można :D

Ty kupiles eske a moja poszla 3 tyg temu do nowego nabywcy z klubu :)

Mega zaluje ze oczko w glowie jakim byla eska ma teraz kto inny :(

Opublikowano

Przemku takie życie. Kto ma benzyne w żyłach to nie odpuści tematu ;) tylko patrzeć jak bedziesz śmigał jakims rs :) Ja śmigam niecałe 3 miechy i tylko uśmiech na twarzy. Fakt, że trzeba wlożyć troche kasy chociażby w samą eksploatacje ale frajda rekompensuje to.

Opublikowano

Ty kupiles eske a moja poszla 3 tyg temu do nowego nabywcy z klubu :)

Mega zaluje ze oczko w glowie jakim byla eska ma teraz kto inny :(

musiał być to naprawde bardzo wazny powod ,bo jak pamietam dobrze to zrobiles tam remont w aso.

Edytowane przez hunter91

Opublikowano

No bylo wszystko w aso dIalane i na wszysko ori czesi, fv i dokumentacja zdjeciowa....

Mam nadzieje ze ktos sie bedzie nia cieszyl i rownie dobrze dbal....

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Trochę odświerze, jak tam RS śmiga jeszcze? Czy juz sie cis pozmieniało? :P

Opublikowano
  • Autor

Śmiga śmiga i ma się całkiem dobrze, chociaż jak patrzę to może tak dobrze jak S5 po programie nie jedzie :P

dzięki za pamięć :decayed: hahaha

lakier odświeżony, ceramika nałożona, parę detali się zmieniło :wstydliwy: a ogólnie po staremu :)

a co do jazdy to faktycznie coś się poustawiałem ostatnio i np z a8 4.0tdi (ok 350km i 750Nm) RS4 z każdej prędkości odchodzi i nie jest to delikatna różnica :)

a z GTI VI oczywiście ośka na ok 360-370km i 440Nm jechaliśmy równo do ok 160km - wiadomo na starcie odpuszczałem i ruszaliśmy delikatnie i dopiero od ok. 30km/h ogień, niestety przy ok 160 GTI zaczynał mi delikatnie odjeżdzać :)

Dla porównania specjalnie zrobiłem ten sam błąd który mi się zdarzał z A3 na ok 350km - z drugiego biegu od 50km/h nie mam szans - zbyt małe obroty i moc i GTI odskakuje błyskawicznie, ale kiedy ruszam z 1biegu, albo z 2 od 80km/h to już jest zderzak w zderzak...

Ależ się rozpisałem :)

Opublikowano

RS to klasa sama w sobie ;), odpuszczanie gazu z twojej strony do 30km/h jest bez sensu bo to wkoncu twój atut :) pózniej niech Cie goni :D

Opublikowano

Niedawno miałem okazję poczuć i posłuchać co to auto potrafi :decayed: Jedno jest pewne w tym aucie nie warto inwestować w sprzęt audio bo jest naprawdę zbędny :grin: Szkoda że dziadek w merolu odpuścił bo by pewnie dostał baty :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Niedawno miałem okazję poczuć i posłuchać co to auto potrafi :decayed: Jedno jest pewne w tym aucie nie warto inwestować w sprzęt audio bo jest naprawdę zbędny :grin: Szkoda że dziadek w merolu odpuścił bo by pewnie dostał baty :naughty:

No jak to amg by sie spisało tego niestety nie wiemy :P

Bulczas a Ty kupiłeś tą subarynę w końcu? :banan:

Opublikowano

No jak to amg by sie spisało tego niestety nie wiemy :P

Bulczas a Ty kupiłeś tą subarynę w końcu? :banan:

Intensywnie szukam ale na razie nie ma nic godnego uwagi... :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

I dobrze... nie ma co się przypalać, takie auto lepiej żeby było pewne :)

Edytowane przez seves