Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Woda na podłodze ze strony pasażera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie!

Wczoraj w mojej B5 zmartwiła mnie pewna sytuacja. Na podłodze pod dywanikiem pasażera znalazłem dużą ilość wody, cały dywanik przemókł na wylot.

Mogło być to skutkiem pozostawienia auta na ulewie i zatkanego odpływu deszczówki? Czy może przyczyną jest jakiś pękniety wąż od klimy?

Jedna i druga sytuacja mogła mieć miejsce bo najpierw audi stało długo na mocnym deszczu a potem ruszyłem w trasę (50km) z włączona klimą.

Opublikowano

Zatkany odplyw z klimy stad ta woda tam.

Opublikowano
  • Autor

danielom dzięki za odpowiedź. Jak zaradzić?

Edytowane przez MANjaK_01

Opublikowano

Wyjmij schowek przed pasazerem i zobaczysz tam pod deska taki krociec plastikowy idacy od parownika pod auto. W polowie tego jest gabeczka, jak bedzie mokra tzn ze tam sie woda wylewa. Zaradzic mozna od spodu przetykajac ten krociec ale ciezko go namacac. Ja przepchnalem ja od srodka drutem a potem wprowadzilem tam wezyk a do niego przypialem myjke i dolozylem cisnieniem. Problem zanikl :)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki, sprawdzę.

Gdzieś jeszcze wyczytałem że może jakiś przelew deszczówki pod akumulatorem może być zatkany. Możliwe?

Wytaptane z Moto G

Opublikowano

sprawdź deszczówkę pod akumulatorem jak masz szyber dach to po prawej strony przy też jest odłpyw i do sprawdzenia rynna nad filtrem przeciwpyłkowym

Opublikowano

Na podszybiu masz dwa odpływy. Jeden pod aku a drugi pod kompem. Często się zamykają Iwona zamiast nimi spłynąć zalewa środek.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam ja mam takie schorzenie mojego auta a chodzi o B5 Avant 99r. mianowicie zbiera mi sie woda ale tylko za siedzeniem pasażera i co dziwniejsze tylko od strony tunelu... dywanik od strony drzwi jest suchy więc jak ta woda sie tam może dostawać ? prosze o pomoc i zaznaczam że z przodu dywanik jest suchy...

Opublikowano

Jest suchy z przodu ale tylko tymczasowo. Na podłodze są ok 10 cm gąbki które doskonale chłoną wodę, najcieńsze są z tyłu i tam najszybciej przemaka. Najprawdopodobniej cała prawa strona jest mokra bo podłoga jest płaska i ma kanały w tym wybrzuszeniu pod fotelem więc woda śmiało może sobie przepływać. Miałem podobny problem i był zatkany odpływ wody z parownika od klimatyzacji, a z tych gąbek wycisnąłem chyba z wiadro wody.

Opublikowano

Panowie mam problem z pojawianiem sie kropli deszczu na gumowym dywaniku. a minowicie dwa odpływy wyczyszczone. rynienka nad filtrem przeciwpyłkowym jest prawidłowo założona a jakims sposobem woda dostaje sie do srodka.co radzicie zrobic??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

miałem ten sam problem. zalana strona pasażera. u mnie ciekło pod obudową filtra kabinowego. klej do szyb rozwiązał problem

Opublikowano

Też musiałem użyć silikony dekarskiego i jak narazie pomogło