Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFN] Dymienie przez niskie ciśnienie czy końcówki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam takie problemik, mechanik stwierdził, że ciśnienie na cylindrach wynosi ok 26 - 27(czyt. zbyt niskie) atmosfer. Podobno minimum jest 28(nie wiem skąd sie to bierze). Zaczeły mi lać wtryski bo w końcu mam już te 320000 km przejechane. Ale do czego zmierzam, auto przy mocniejszym wciśnięciu pedału gazu dymi na czarno(dolot szczelny) dość mocno i tu moje pytanie czy powodem tego dymienia są lejące wtryski czy słabe ciśnienie na cylindrach( i to słabe ciśnienie trochę mnie dziwi, bo auto auto w moim mniemaniu powinno ciężko palić, a pali na dotyk czy zimne czy ciepłe?). I czy warto inwestować w końcówki czy (jeśli to prawda z ciśnieniem) może w jakiś użuwany silnik. Auto nie bieże oleju w jakiś strasznych ilościach bo na 12-13 tyś nie ubywa go aż tyle żeby konieczne było uzupełnienie. Czy może skonfrontować ciśnienie u innego mechanika.? Co proponujecie, będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi.

Opublikowano
:vaglogi: bo zaraz będzie 100 propozycji co jest nie tak
Opublikowano

Moze dymic przez niskie ciśnienie na cylindrach,ale az tak niskiego to nie masz.Prędzej końcówki masz do wymiany.

Opublikowano

Najlepiej komplet.