Timek Opublikowano 5 Września 2014 Opublikowano 5 Września 2014 Witam posiadam Audi A4 B5 99 r. 1,6 benzyna i mam problem. Gdy odpalam moje autko to obroty wskakują na 900 po czym spadają do 400-500 i zaraz znowu wracają do 900 i już jest ok. Co może być przyczyną tego ?
nike166 Opublikowano 5 Września 2014 Opublikowano 5 Września 2014 Wyczysc i zaadaptuj przepustnice od nowa powinno pomoc , jak nie będziemy myśleć co dalej.
Timek Opublikowano 5 Września 2014 Autor Opublikowano 5 Września 2014 Ja mam przepustnice elektryczna i podobno może po czyszczeniu zwariowac. Czy to prawda ? I czy są jakieś inne rzeczy które mogę zrobić/wymienić ? Wolalbym zostawić przepustnice na sam koniec ostatecznie dodam ze wymienilem świece oraz czujnik temperatury bo czujnik mi na komputerze pokazalo.
nike166 Opublikowano 5 Września 2014 Opublikowano 5 Września 2014 Wyczyszczenie przepustnicy przy tych objawach to podstawa bez tego nie ma co się bawić w szukanie usterki bo wymienisz wszystko co może być przyczyną, a przepustnica dalej będzie brudna i przez to będzie się to działo, świece raczej na pewno na to wpływu nie mają
Timek Opublikowano 5 Września 2014 Autor Opublikowano 5 Września 2014 Ok to wyczyszcze oraz zaadoptuje i zobacze co się będzie działo a tak poza tematem ile może kosztować nowa gdyby cos z ta nie było tak ? I dzięki za odpowiedz pozdrawiam
xXPiotrekXx19 Opublikowano 5 Września 2014 Opublikowano 5 Września 2014 witam mam ten sam silnik i powiem tak czyszczenie tej przepustnicy nic złego nie zrobi ponieważ też jej robiłem czyszczenie ze 2 razy i działa. jeśli chodzi o używkę to tak jak kolega napisał ale jak o nową to nie warto bo to są bardzo duże koszta wiec lepiej używkę. Miałem taki problem jak ty masz i też czyściłem i wymieniałem świece kable i robione logi i wszystko było ok a co wyszło że przy któreś wizycie u montażysty instalacji lpg panowie się źle podłączyli i dlatego i faktycznie pan poprawił podłączenie i umiejscowienie wtryskiwaczy i problemu nie ma
Timek Opublikowano 5 Września 2014 Autor Opublikowano 5 Września 2014 Ale ja nie mam LPG i tutaj mam problem. Wiem ze gaz ma dużo więcej problemów z obrotami ale jamam czysta benzynę co jeszcze radzicie czy tylko ta przepustnica ?
xXPiotrekXx19 Opublikowano 5 Września 2014 Opublikowano 5 Września 2014 no przepustnica to zawsze na początek bo wyczyścić to nie problem można ją wymontować z auta i wyczyścić jak i są do tego preparaty którymi można czyścić na aucie podczas odpalonego silnika
Rekomendowane odpowiedzi