Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cykanie z komory silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie wiem dokładnie jak określić przypadłość mojego auta. Chodzi mi o to, iż po odpaleniu słyszalne jest cykanie z okolic komory silnika. Po otworzeniu i nasłuchu doszedłem do wniosku ze to cykanie bierze się z lewej strony komory silnika koło rury którą biegnie powietrze. Jest tam zdejmowana osłona i pod spodem znajdują się jakieś elementy o ile pamiętam firmy sagem, z których dobiega ten dziwny odgłos. Przy dodawaniu gazu cyka wyraźnie przyspiesza. Dodam że nie przytrafia mi się to non stop ale przyznać trzeba że dość często. Jestem zaniepokojony tym dźwiękiem i nie wiem jak wyeliminować dany feler. Przepraszam że opisuje to w ten sposób, ale nie mam pojęcia jak dane element się nazywają. Ponadto wątek wystawiam w tym dziale gdyż wydaj mi się że to coś z elektryką(sagem). Każda pomoc mile widziana.

Opublikowano

Po pierwsze uzupełnij profil bo prosisz o pomoc a nikt nie wie nawet czym jeździsz. Po drugie nie chodzi Ci o cykanie z zaworu odpowietrzenia baku (evap)?

Przykładowe Foto: http://www.directupload.net/file/d/3736/kuiwmrlc_jpg.htm

Edytowane przez Mesiah

Opublikowano

jeśli cyka to oznacza,że jest dobrze, :)

znajduje się tam zawór odpowietrzania par pb,

wszystko jest w porządku

ten typ tak ma :grin:

Opublikowano

tak jak koledzy piszą jeżeli zdejmiesz tą pokrywę

iwqbqopd.jpg

to po zdjeciu ukaże się oto taki zaworek i to on powinien cykać

lwfoxjrl.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Dziekuje za pomoc. Myslalem ze cos juz niedomaga. Kamien z serca.

Witam. Mam kolejne pytanko w danym temacie. To cykanie o ktorym byla mowa to juz ustalone ale pojawilo sie cos nowego. Mianowicie kolejne cykanie z komory silnika dobiegajace. Tym razem pojawia sie za kazdym razem jak nagrzeje sie silnik. Podczas przyspieszania ten dziwny dzwiek jakby przyspieszal. Z tego co zauwazylem u innych uzytkownikow takich samych silnikow to czegos takiego nie ma. Ciezko powiedziec z ktorej czesci silnika to dobiega. moze ten zaworek umarl...juz nie wiem co z tym robic:/

Opublikowano

jeżeli by umarł ten zaworek odpowiedzialny za odpowietrzanie zbiornika to powinno wywalić błąd w VAG. zależy jakie to cykanie jest musiał byś jakiś filmik wstawić bo jeśli cykanie przyspiesza wraz z obrotami silnika to też mogą się szklanki odzywać a inaczej mówiąc to popychacze hydrauliczne

Opublikowano

Jeśli na rozgrzanym oleju się zaczyna proponuje podjechać i zmierzyć ciśnienie oleju także na rozgrzanym motorze. Jeśli pompa umiera góra zacznie hałasować. Jakoś te 1.8/1.8t są znane z zapychających się smoków.

Edytowane przez Mesiah

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam
Ponawiam pytanie mam identyczny wydobywający się dźwięk cykania taki jak na filmiku.
Macie jakieś propozycje co to może być?

https://www.youtube.com/watch?v=uRDqQ9DcxWo