Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM]Ming blue avant / bix/ gwint/ 18'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od sierpnia jestem posiadaczem Audi A4 B5 1,9TDI 115KM z 2000r avant. Jest to moje pierwsze auto, a ten model bardzo mi się podobał od kilku lat :)
Niestety nie ma zbyt bogatego wyposażenia, ale mam zamiar to powoli zmieniać, powoli bo niski budżet nie pozwoli mi na częste zmiany. Plany są dosyć duże i na pewno się rozwiną.
Nie mam nic poza telefonu do robienia zdjęć i brak odpowiedniego miejsca.

7nwvp8p7.jpg
qpm4z24m.jpg
84eueq72.jpg4ihfvdsr.jpg
fseuuisd.jpg

Była taka kierownica :)

92ucjsle.jpgxpoms8ml.jpg

Zrobione:
-naprawa FIS

-kierownica 3 ramienna w skórze

-dywaniki welurowe

-skórzana gałka

-radio Alpine CDA

-full LED w środku i oświetlenie tablicy
-bi-xenon by Gwerty

-Gwint H&R

-felgi 18' AEZ Valencia

Do zrobienia:

​-spryskiwacze i samo poziomowanie

-górna i dolna rozpórka

-ręczny obszyty w skórze

-głośniki 16 cm + wygłuszenie auta

-Kubełki w skórze i boczki drzwi może kiedyś
-podłokietnik w skórze
-4x el. szyby

-lepszy sub w miejsce starego

-wzmacniacz
-poprawa lakieru
-chip tuning
-chromowane ramkami dookoła szyb, zegarów, lusterka chromowane(prawe od Angola) i relingi

Obecnie więcej pomysłów nie mam w głowie :)
Z autka jestem bardzo zadowolony.

Edytowane przez Radol

Opublikowano

Wysunęła się tuleja? Tego jeszcze nie widziałem. Auto fajne, będziesz zadowolony. Trochu bida ale z każdego nowego elementu wyposażenia będzie radocha, ja tak mam :wink:

Opublikowano

Ładna !!! Bedziesz zadowolomy , troszkę czasu i kasy i bedzie full opcja[emoji4]

Opublikowano

Ładny avancik..powoli a do celu..zerknij sobie u mnie w temacie jak wygląda pakiet chrom na aucie..bo mamy podobny kolor. Pomyśl sobie jeszcze nad końcówkami wydechu w połysku.

Edytowane przez xBladex

Opublikowano
  • Autor

Cieszę sie nawet z głupich spinek za 4zł :grin:

Koncówki w połysku na pewno będą :) Super wygląda. Ten srebrny pasek pod maską tylnią średnio mi sie widzi, ale reszta wygląda ok :)

Opublikowano

fajny taki seryjny :decayed: gleba fele i bedzie koks

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Gleba odpada obecnie. Może jak amorki mi się wykończą to coś pomyślę.Te fele co są bardzo mi się podobają. Z większych wpadły mi w oko sportec 18'

Dzisiaj od montowałem licznik i wylutowałem wyświetlacz. Pójdzie do firmy aceef niech działają :) Jak ktoś jest ciekawy jak wygląda licznik bez wyświetlacza to mogę później podesłać foto :)

Dzisiaj otrzymałem skórzaną gałkę :) Chwila czyszczenia, naoliwienie, porównanie poprzedniej do nowej i zakładamy :D

p3goxq7y.jpg

Dostałem kolejne drobne rzeczy jak:
Oświetlenie rejestracyjne,

górny plastyk od klapy bagażnika(ten pod listwą stopa),

sprężynkę do klamki kierowcy,

pokrywkę akumulatora,

i kilka zaślepek.

Wszystko już na swoim miejscu. Oświetlenie tablicy jest teraz ledowe :) Spodobały mi się te ledy i postanowiłem, że wymienie wszystkie światełka wewnątrz na led :)

99h8xoy4.jpgs4a59nws.jpg

sd4t4fuf.jpguddjnkla.jpg

Edytowane przez Radol

Opublikowano

Dobrze zaczynasz :wink: ledy robią robotę, nie? :naughty:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ledy jak dla mnie mega sprawa ;)

W końcu naprawiony fis. Teraz wszystko ładnie świeci pod nosem :)

JEST:wzqskkxk.jpg

Było:

uijai78r.jpg

Do tego wszystkiego doszły dywaniki welurowe :banan:

Zamawiam już nowe tarcze i klocki na przód fedoro :) Oraz jak fundusze pozwolą to za jednym zamachem wepcham xenony :wink:

Edytowane przez Radol

Opublikowano

Sam naprawiałeś fisa ?

Opublikowano
  • Autor

Wyświetlacz naprawiany był w aceef. Ja go tylko wylutowałem. Cały zabieg kosztował 75zł.(z wysyłką) Bardziej opłaca się wysłać sam wyświetlacz niż cały licznik. (tańsza usługa i jeździć można) Myślę, że jakbym dorwał materiały potrzebne do samodzielnej naprawy to tez dałbym rade :)

Edytowane przez Radol

Opublikowano

właśnie mam podobny problem u siebie. szczególnie jak się rozgrzeje to nic nie widać.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdź ofertę na http://aceef.pl/

Do odlutowania wyświetlacza używałem hotair i delikatnie podważałem pincetą. Jeśli wyślesz cały licznik musisz wiedzieć, że immobiliser nie pozwoli odpalić Ci auta.

Opublikowano

Sprawdź ofertę na http://aceef.pl/

Do odlutowania wyświetlacza używałem hotair i delikatnie podważałem pincetą. Jeśli wyślesz cały licznik musisz wiedzieć, że immobiliser nie pozwoli odpalić Ci auta.

wiem o tym wiem, ale mam drugi samochód jeszcze ;p

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

wiem o tym wiem, ale mam drugi samochód jeszcze ;p

Musisz sam zdecydować :)

U mnie już czekają nowe hamulce ferodo 288mm i świeży płyn. Niestety z montażem muszę trochę poczekać, bo w obecnej chwili nie mam gdzie :( Opony na zimę też trzeba kupić, myślę ze wybiorę Polska firmę Kleber :) Troche budżet mam niski , ale może do końca roku wpadną xenony, kierownica 3 ramienna i full led wewnątrz auta ^_^ Co będzie dalej... czas pokaże... :P

Wpadła mi w łapki kierownica 3 ramienna w śmiesznej cenie. Jeszcze jej nie montowałem, bo nie mam klucza do odkręcenia środkowej śruby :) Do tego mam już led w środku, mega wypas, polecam każdemu :)

Ktoś orientuje się czym różni się kierownica z 94-99 a kierownica z 99-01 (cały czas mowie o 3 ramiennej)

Opublikowano

W którymś roku była zmiana wieloklina w kierze:)

No i polift/ przedlift inną ma trochu poduszke. Ta nowsza ładniejsza moim zdaniem

Opublikowano
  • Autor

Przeszukałem allegro i nigdzie nie widzę różnic w tych kierownicach. Wszystkie 3 ramienne są dla mnie takie same :) Co do wieloklinu mam ok 26mm

Edytowane przez Radol

Opublikowano

od polowy 97r kiera ma duzy wieloklin i te kierownice pasują do ciebie.

Opublikowano

Hamulce daj minimum 312 . Pod te fele wchodzą na styk.

288 to ścierwo

Opublikowano
  • Autor

Hamulce juz czekają na montaż, więc nie będę kupował nowych. Żeby weszly 312 to chyba musze mieć większe jakieś mocowanie :) przy nastepnej wymianie to zrobię. Niestety obudzilem się za późno żeby wsadzić większe.