Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BDG] 200PS - oferta holenderskiego tunera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z których będziesz wąchał dym z rury :naughty:

OT: Może i będę. Ja się cieszę ze swojego paździerza. To dupowóz mający dawać szanse przetrwania przy wyprzedzaniu na trasie a nie wyscigówka. Do tego wystarcza mi to co mam :good:

Dziwnym trafem 2.5 tip tjuningują się wyraźnie lepiej niż 2.5 manual .... A silnik niby ten sam. Fucking unbelievable :przebiegly:

Pozdrawiam Krakusa :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Chlopaki to jest jest adres strony tego tunera

www.hartogtuning.nl

rozmawialem z nim osobiscie i nieujmujac naszym tunerom powiedzial ze to amatorzy ponoc pompa ma limit do 200KM ale on juz pracuje nad tym co by to obejsc. :chytry:

a to jest jedno autko od niego

http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=2hmrslcyou3

zobaczymy musze troche nad tym pomyslec jest to troche kasy :shocked:

Opublikowano

rozmawialem z nim osobiscie i nieujmujac naszym tunerom powiedzial ze to amatorzy ponoc pompa ma limit do 200KM ale on juz pracuje nad tym co by to obejsc. :chytry:

hah, fajnie... tylko, ze do tej pory nikt do konca sobie z tym tematem nie poradzil. /chyba/

Rogal wstepnie obszedl limitery, ale sa inne problemy - jak koncowki wtryskow, ktore na wiecej nie pozwalaja.

Opublikowano

Chlopaki to jest jest adres strony tego tunera

www.hartogtuning.nl

a to jest jedno autko od niego

http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=2hmrslcyou3

He he he

Każdy tuner o swojej konkurencji pisze/mówi, że to amatorzy i druciarze. No, z wyjątkami, niektórzy z nich się znają. Wtedy o kolegach nie wypowiadają się źle :nabijasie: Przecież muszą jakoś przekonać klienta, że akurat u nich, a nie u konkurencji, warto wydać te EURO czy PLN. Marketingowy bełkot.

Ale wszyscy w PL to amatorzy? Niektórzy? Bo bez tego kwantyfikatora to stwierdzenie nic nie znaczy.

I nic nowego nie napisał: "pompa ma limit do 200KM ale on juz pracuje nad tym co by to obejsc" - wielu nad tym pracowało i pracuje i *uj z tego wychodzi. Mój wykres jest tego najlepszym przykładem.

Ale to, że "nad tym pracuje" ma jakieś konsekwencje dla osoby chipującej w tym momencie? "No, teraz i tak więcej niż 200KM nie będziesz miał, ale wiesz, PRACUJĘ nad tym" I co, qrfa, z tego? :polew:

---------------

Zanim wydasz te w pocie czoła zarobione 500 ojro przeczytaj to: http://www.a4-klub.pl/smf/pompa_padla_gratulacje_dla_rogala-t21956.0.html;msg259415#msg259415

i poszukaj na forum o tuningowaniu v6 tdi. Na AKP jest też baaardzo ciekawy wątek na ten temat

O tutaj: http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=77612&highlight=

-----------

2.5 tdi, powiedzmy od co najmniej AKE, od ilu lat jest na rynku? I do tej pory tego nie złamali? To już nie złamią albo jest to nieopłacalne kosztowo. Stosunek nakłady do efektu. Mam na myśli przeróbki mechaniczne a nie sam soft. Bo softem doszli już do ściany.

Przecież 2.5 tdi to już przeszłość, historia.

Opublikowano
  • Autor

widze AndyN ze troszku Ci cisnienie skoczylo spoko ja tez nie przepadam za takimi gosciami co niby wszystko najlepiej robia i nie maja szaczunku do reszty ale to chyba przypadlosc wszystkich wiatrakow :)

Chociaz mowil ze z BDH jest wiecej roboty.

Narazie virus odpada duzy koszt a poza tym jakby mi miala pompa kleknac to juz koniec :angry:

Kase musze zbierac bo mi sie dziecko ma urodzic w listopadzie :dance::banan:

Opublikowano

Bar.mag ja robiłem taki silnik jak ty masz 163 PS u Witka koszta jak za 1.9 TDi koni przybyło tylko 10 ale frajda z jazdy nie da sie opisac. Poprawiła sie dynamika auta. Na moim wyszło 170PS bo serja miała 160PS ale u ciebie moze wyjsc 180PS albo więcej . Dzwon do witka polecam

Opublikowano

no to zaliczyłeś taki przyrost że ledwo co Cię z fotela nie wyrywa :decayed:

Opublikowano

widze AndyN ze troszku Ci cisnienie skoczylo spoko ja tez nie przepadam za takimi gosciami co niby wszystko najlepiej robia i nie maja szaczunku do reszty ale to chyba przypadlosc wszystkich wiatrakow :)

Chociaz mowil ze z BDH jest wiecej roboty.

Dodając do tego co napisałem powyżej: jak wszędzie są ewidentni partacze ale nie ma TEGO JEDYNEGO, który posiadł wiedzę. To nie misja na Marsa

Zanim zdecydowałem się na chip robiłem małe rozeznanie w tym temacie i opisuję po prostu co udało mi się dowiedzieć. Po to są fora żeby dzielić się wiedzą :good::wink4:

Narazie virus odpada duzy koszt a poza tym jakby mi miala pompa kleknac to juz koniec :angry:

Podejrzewam, że bardziej prawdopodobne jest, że po takim zabiegu klęknie turbinka. Po chipsie ma więcej roboty ;)

Przed chipsem przydałaby się diagnostyka silnika. Koleś który tego nie proponuje a od razu chipsa zarzuca to IMHO rzeźnik a nie tuner.

Kase musze zbierac bo mi sie dziecko ma urodzic w listopadzie :dance::banan:

Gratulacje. Noo, to świat się Ci zmieni, nic już nie będzie takie samo. Ale jak zacznie chodzić, uśmiechać się, mówić "tata", "mama" ... mega :kox:

Opublikowano

Przed chipsem przydałaby się diagnostyka silnika. Koleś który tego nie proponuje a od razu chipsa zarzuca to IMHO rzeźnik a nie tuner.

ja znam przypadki gdzie diagnostyka była zrobiona , silnik nie sprawny a mimo wszystko auto dostało chipa :naughty:

Opublikowano

ja znam przypadki gdzie diagnostyka była zrobiona , silnik nie sprawny a mimo wszystko auto dostało chipa :naughty:

Tuner to wyraźnie powiedział? Właściciel świadomie podejmował decyzję?

Opublikowano
  • Autor

Dzieki AndyN za gratulki

Opublikowano

no i prosze jak blisko mozna podejsc do 200KM juz w Polsce... :decayed: dla takiego wyniku musialem zalozyc nowy watek...

Opublikowano

na AKP bylo 2.5 TDI V6 150 PS ktore po samym sofcie mialo 200 PS .... [tylko ze tam chyba nie bylo lejcow na pompie

Opublikowano

na AKP bylo 2.5 TDI V6 150 PS ktore po samym sofcie mialo 200 PS .... [tylko ze tam chyba nie bylo lejcow na pompie

Ano nie bylo :naughty:

Opublikowano

To było poczciwe AFB. Soft nie był dymiący :tongue4: