Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wyłamany uchwyt/rączka schowka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegów,

jak w temacie - zakupiłem już nową oryginalną rączkę - jak przyjdzie będę chciał to zamontować/wymienić urwaną.

Pytanie moje jest następujące - wymieniał już ktoś zamek/otwieranie schowka (schowek pasażera)? Jak to zrobić krok po kroku? Co odkręcić/ściągnąć? Jak wymienić?

Proszę o porady. Na youtubie nic nie znalazłem pomocnego.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

też czekam na odpowiedź ;p

Opublikowano

Otworzcie schowek, z boku klapy jest sruba trzymajaca zamek. Najlepiej opuscic caly schowek, bedzie lepsze dojscie do sruby.

Opublikowano

Witam,

śrubka mocująca zamek jest z lewej strony klapy schowka. Dojście do niej jest mocno utrudnione przy otwartym schowku - przynajmniej w wersji A4 B7 z telefonem. Należy użyć odpowiednich kluczy (nasadkowych dających kąt kręcenia 90 stopni). Później używamy magnesu na teleskopie (aby wyciągnąć odkręconą śrubkę). Wyciągnięcie śrubki to nie wszystko - należy jeszcze wyciągnąć "część mocującą" - czyli mechanizm w który "wchodzi" rączka. Jest tam zatrzask [w sensie jak mamy urwaną rączkę - to zatrzask jest w części mocującej] - należy go podważyć i lekko odciągnąć mechanizm. Później tylko narzędzie które pozwoli zrobić "dźwignię" aby część mocująca wyszła[ciasno siedzi]. Wszystko się wykonuje w pozycji mało wygodniej. Założenie nowej - jest proste i dopasowane. Na koniec dobrze dokręcić śrubkę.

Otworzcie schowek, z boku klapy jest sruba trzymajaca zamek. Najlepiej opuscic caly schowek, bedzie lepsze dojscie do sruby.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...