Buchcio080 Opublikowano 16 Września 2014 Opublikowano 16 Września 2014 Witam. Mam taki problem. Znajomy przyjechał do mnie na warsztat z problemem tego typu: gdy auto postoi więcej jak 15 minut przy odpaleniu auto nie potrafi wejść na prawidłowe obroty, dusi się na 400 - 500 obrotów. Gdy ta faza minie po około 10 s samochód chodzi i jeździ idealnie. Obroty 850 pełna moc, zero dlawienia. Tak samo gdy się go zgasić i odpali do tych 5 minut po zgłaszaniu auto chodzi idealnie. Zachowuje się tak jakby w dieslu schodzilo paliwo z przewodów. Wymienione juz były na nowe : - Całą pompa paliwa - Regulator ciśnienia - Przekaźnik pompy - Sprawdzone ciśnienia na szynie oraz w przewodach paliwowych, jest Ok - Czujnik temp silnika Najgorzej gdy auto postoi cala noc to ciężko go odpalić. Dodam też ze pompowanie stacyjka paliwa ( przekracajac 3 razy) nic nie zmienia. Pompa przy pierwszym razie bije do pełna układ. Mimo tego ciężko odpalić. Proszę o pomoc bo juz zglupialem. Pacjent to Seat Cordoba I fl 2002 1.4 90 koni. Silnik 8 zaworów. Chyba Akk ciężko odczytać po porysowany jest kod silnika.
feniks Opublikowano 16 Września 2014 Opublikowano 16 Września 2014 Sprawdź czy nie ma nieszczelności na dolocie powietrza i kolektorze. Nie wiem jak jest przy tym silniku to rozwiązane ale szczególnie zwróć uwagę czy czasem nie łapie powietrza lewego przy łączeniu kolektora z blokiem. Wysłane z mojego GT-I9070
Buchcio080 Opublikowano 17 Września 2014 Autor Opublikowano 17 Września 2014 Hmmm gazu nie ma... Hmmm gorzej jeśli to nie kolektor bo będę w plecy płn uszczelek Ale gdyby kolektor miał nieszczelności to by samochód e całym zakresie pracy silnika miał problemy o błędy. Tym bardziej z dawką paliwa... Dobrze kombinuje?
jacek70 Opublikowano 17 Września 2014 Opublikowano 17 Września 2014 Gdyby była nieszczelność to dopóki jej nie usuniesz to będą błędy.
Buchcio080 Opublikowano 19 Września 2014 Autor Opublikowano 19 Września 2014 Błędów nie ma. A podciśnieniowe w kolektorze na jałowym mieści się w normie
Rekomendowane odpowiedzi