Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana oleju silnikowego - jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbliża mi się wymiana oleju, na jaki polecacie wymienić? Kupiłem autko niedawno i nie ma etykietki jaki był wymieniany :kwasny:

Silnik to 1.8 ADR z instalacją LPG.

Opublikowano

Od kupna mojego czyli ponad 6 lat leję Castrol 10W40.Jest ok.Na liczniku 230 ale podejrzewam,że ma więcej raczej.

Opublikowano

Temat wielki jak rzeka, wystarczy poszukać na forum. 5w 40 a firma to już twój wybór.

Opublikowano

ja przelatałem ponad 80 tys na 5w50 mobila i dalej nowy właściciel będzie go lać polecam

Opublikowano

Mam identyczny motor również zagazowany, jeżdżę teraz na mobilu 10W40, niedługo zbliża się wymiana i tak jak polecają tu koledzy będę przesiadal się na 5W40 Synthoil High Tech Liqui Moly a przed tym plukanka LM pro. plus filtr knecht i jazda.

Opublikowano

Zbliża mi się wymiana oleju, na jaki polecacie wymienić? Kupiłem autko niedawno i nie ma etykietki jaki był wymieniany :kwasny:

Silnik to 1.8 ADR z instalacją LPG.

Castrola bym odradzał, różne głosy na jego temat słychać, więc lepiej dmuchać na zimne. Ja bym Cię namawiał na Motula 8100 X-cess 5W40, to bardzo dobry olej. A na oleju nie warto oszczędzać. Kilkadziesiąt złotych na 15 tys. km, to nie aż tak wiele długi i bezawaryjny żywot silnika. Tym bardziej, że w przypadku tego silnika, nie tak dużo go potrzeba, bo zdaje się 3,5 litra.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie podłaczę sie do tematu. Parę dni temu zakupiłem a4 b5 1999 1.8 z przebiegiem niby 161 tys. z Holandii, jaki olej wlać 5w40 czy 10w40 ? Niestety nie mam pojecia co było lane wcześniej .

Opublikowano

5w40.

Opublikowano

Ale jeśli jezdzi sie na 10w40 to chyba silnikowi nie zaszkodzi ?? mam teraz u siebie volvoline max life i nie wiem czy go nie zmienic na 5w40.

Opublikowano

Tylko i wylacznie 5W40 fullsyntetyk,

Zadnych półsyntetycznych g....ien.

Ze swojej strony polecam LM SHT lub Motul Xcess 5W40

Opublikowano

No to czeka mnie wymiana po powrocie do polski na 5w40 :)