Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 1.9 TDI Sedan S-Line 2007r/ RECARO /FOTOCHROM+KOMPAS/18CALI RS6+EIBACH-30/Program 145KM/340 NM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

byłem dzisjaj oglądać w świetnym stanie z A6 C6 polifta ET48 , i tak się zastanawiam czy podejdą

Nie bierz z takim et bo będziesz musiał dać duży dystans - lepiej poszukać 43

Opublikowano

Najlepiej szukaj ET35 i bedziesz zadowolony.

Wysłane z S7 Edge

Podjebki? - nie dziękuję..

byłem dzisjaj oglądać w świetnym stanie z A6 C6 polifta ET48 , i tak się zastanawiam czy podejdą

Nie bierz z takim et bo będziesz musiał dać duży dystans - lepiej poszukać 43

5mm różnicy to tyle co nic

Opublikowano

Najlepiej szukaj ET35 i bedziesz zadowolony.

Wysłane z S7 Edge

Podjebki? - nie dziękuję..

No tak moj bład,zapomniałem ze ORI nie bylo z ET35 :facepalm::facepalm:

Opublikowano
  • Autor

5mm różnicy to tyle co nic

Troche uparłem się przy tej feldze z z tym Et48, bo są naprawde w idealnym stanie
Opublikowano

Patrz na stan i jak masz możliwość sprawdź je u jakiegoś speca czy są proste ;) Co do ET to są dystanse, które załatwiają sprawę. :thumbup1:

Opublikowano

oglądając forum zobaczyłem że niektórzy użytkownicy sedanów posiadają wieszak w bagażniku , by torby , reklamówki itp. nie latały po całym kufrze znalazłem od Octavii II , pasuje idealnie, 10 minut pracy i zamontowane

pokaż dokładnie jak to zamocowałes, na śrubunek ?

Opublikowano

oglądając forum zobaczyłem że niektórzy użytkownicy sedanów posiadają wieszak w bagażniku , by torby , reklamówki itp. nie latały po całym kufrze znalazłem od Octavii II , pasuje idealnie, 10 minut pracy i zamontowane

pokaż dokładnie jak to zamocowałes, na śrubunek ?

W oryginale masz to mocowane za pomocą śrubki i blaszki mocującej (N01396921 + N90156103).

kkm2rocr.png

Opublikowano

ale gdzie konkretnie w b7 to przymocować

Opublikowano

chwytak.jpg

Opublikowano

Przód będzie wystawać, a taka opona na 9J strasznie zmuli Twoje 1.9

Nie przesadzajmy, 1.9 po programie jedzie już żwawo a 235 nie zamula strasznie.

Brałbym te z 9J ET29, przód będzie wystawał, ale jak wrzucisz na to uniroyal rainsport 3 powinno mieścić się na granicy ;). Z ET48, będziesz musiał dac przynajmniej z 1,5cm dystansu, a i pewnie szerokość felgi jest przy tym 8,5.

Opublikowano

ja mam z przodu 235/35/19 8,5j z tyłu to samo tylko 9 j 1.9 tdi bke115 koni i nie jedzie .....:)

Opublikowano

Brałbym te z 9J ET29, przód będzie wystawał, ale jak wrzucisz na to uniroyal rainsport 3 powinno mieścić się na granicy ;). Z ET48, będziesz musiał dac przynajmniej z 1,5cm dystansu, a i pewnie szerokość felgi jest przy tym 8,5.

Mariusz, 1.9 po programie jedzie jak moja seria to fest żwawo :grin:

Lepiej dystansem dopasować felgę niż po sezonie malować błotniki ;)

Opublikowano

dzięki afroo.

Opublikowano

I pisze to ktoś kto ma 20" z 10J :P

Sam pisałeś, że przy obniżaniu koła idą w negatyw, więc te felgi nie będą darły nadkoli. Może delikatnie z przodu, ale to też zależy jakiej firmy będą opony 235/35.

Ja tam u siebie nie zauważyłem znacznego spowolnienia auta po zmianie z zimy na lato, większa zauważalna różnica jest w komforcie co samo powoduje mniejsze wciskanie gazu :D

Można też poszukać wzoru 9Jx19 z ET33, wchodzi idealnie bez dystansów.

Opublikowano

I pisze to ktoś kto ma 20" z 10J :P

Sam pisałeś, że przy obniżaniu koła idą w negatyw, więc te felgi nie będą darły nadkoli. Może delikatnie z przodu, ale to też zależy jakiej firmy będą opony 235/35.

Ja tam u siebie nie zauważyłem znacznego spowolnienia auta po zmianie z zimy na lato, większa zauważalna różnica jest w komforcie co samo powoduje mniejsze wciskanie gazu :D

Można też poszukać wzoru 9Jx19 z ET33, wchodzi idealnie bez dystansów.

No właśnie, pisze to osoba z doświadczeniem :decayed:

Pisałem ale jaki negatyw widzisz u Mateusza? Przy takiej feldze to trzeba gwint dobrze skręcić. Wiem jak to koło wystawało u sevesa w B7 i dlatego na miejscu Mateusza poszukałbym lepszych parametrów.

Opublikowano

Panowie, ale nie rozumiem problemu. Nie ma czegoś takiego jak rolka do nadkoli? :grin::D

Opublikowano
  • Autor

Panowie, ale nie rozumiem problemu. Nie ma czegoś takiego jak rolka do nadkoli?

dzięki nie skorzystam :naughty:

Opublikowano

Hmm. No to albo wybierasz 9", jak będzie trzeć to beton na zawiasie i jakiś tam spas, ewentualnie 8,5" i ew zejście niżej na przyszłość :D . Zależy kto co lubi, osobiście poszedłbym w zawieszenie gwintowane, 9 cali, i oponę taką, żeby nie tarło. A nawet gdyby, miało trzeć, to lekki negatyw nie szkodzi. :hi: Ale jak pisałem, kto co lubi, ceni i do czego ma służyć auto. :naughty:

Edytowane przez jawor369

Opublikowano

Panowie, ale nie rozumiem problemu. Nie ma czegoś takiego jak rolka do nadkoli? :grin::D

Nie mam pytań :) Ty mu takie rzeczy proponujesz. On rok idealnych foteli do auta szukał a miał by używać jakiejś rolki do nadkoli :):D Serce to by mu dwa razu pękło, zresztą mi też :D

Edytowane przez cysiek18