Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B5 - jak wyłączyć poduchę pasażera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

niestety musiałbym wyłączyć poduszkę pasażera - musze przewieźć malucha na przednim fotelu, główką do przodu.

Znalazłem wątki, że wyłaczenie VAGiem nie daje ponoć pewności - ktoś piszę, że nawet serwis, w takim przypadku bierze spisuje oświadczenie z właścicielem auta, że nie biorą odpowiedzialności jak poducha wystrzeli.

Jak w takim razie bezpiecznie wyłączyć pduchę?-czy jest jaiś bezpiecznik, który spowoduje, że poducha nie ruszy? - czy nie ma nic takiego jak wyłaczenie elektyczne poduszek?

A można wyłaczyć zasilanie sterownika poduszek?

Sprawa bardzo pilna, będę wszięczny za odpowiedzi.

Opublikowano

Odepnij wtyczkę od airbaga, wyskoczy błąd, potem trzeba będzie vagiem skasować, ale nie wystrzeli :)

Jak wyciągniesz schowek to zobaczysz wtyczkę od airbaga

Edytowane przez maciucha512

Opublikowano

Zdejmij schowek i zobacz czy nie masz instalacji pod wyłącznik poduchy pasażera , czarna płaska wtyczka na 4 piny - od rocznika modelowego 98 albo 99 powinna być przygotowana , ty chyba miałeś polifta ( swoją drogą uzupełnij profil )

Koszty dołożenia włącznika nie są duże , ja zamknąłem się w 80 zł a masz pewność że wszystko działa jak z fabryki. , tu masz temat pomocny: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/180089-all-b5-airbag-off-audi-a4-2000r/

Jak wypnie się poduszkę pasażera to inne poduszki i napinacze tez nie będą działać bo sterownik będzie miał błąd i kontrolka na desce będzie się świecić.

Edytowane przez Banan

Opublikowano

Odepnij wtyczkę od airbaga, wyskoczy błąd, potem trzeba będzie vagiem skasować, ale nie wystrzeli :)

Jak wyciągniesz schowek to zobaczysz wtyczkę od airbaga

Jeśli można to podepnę sie do tematu , też jestem ciekaw jak rozłączyć poduchę pasażera bo czasami jest potrzeba dzieciaka przewieź z przodu . Ale jak się odczepi kostkę to nie będzie ciągle wywalać błędu , nawet po skasowaniu ?? Miałem tak z poduchą fotela bo jakiś baran uciął kabel pod fotelem i nie dało sie skasować błędu , dopiero po podłączeniu kostki skasowałem błąd .

Opublikowano

Przy każdym włączeniu zapłonu będzie się kontrolka Airbag zapalać i nie zgasnie.

Opublikowano

Czyli w przedlifcie z 97r nie da się tego założyć ??

Opublikowano

Zdejmuj schowek i zobacz czy jest wtyczka - ale raczej nie masz jej

Opublikowano
  • Autor

dzięki za informację. Rozpiąłem poduchę żółtą wtyczką - rozumiem, że tym kablem przychodzi sygnał wyrzucający poduchę?

Kabel zakończony wtyczką z 4 pinami mam.

Ma ktoś oryginalny schemat podłączenia czujnika z tą wtyczką? W ASO można kupić ten włącznik/wyłącznik poduchy?

Edytowane przez ynos

Opublikowano

Włącznik i lampkę najlepiej używkę.

Opublikowano

Numery części są w linku który wcześniej wrzuciłem