Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spotkania w środkowej części Anglii-pogaduchy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

będąc powyżej pół roku w UK-trzeba zmienić polskie Prawko,na angielskie,ale,że Anglicy są "układowi" co do Przepisów prawnych-przymykaja oko,nalezy w takim przypadku miec "wkładkę" do Prawka-nie wiem ,jak to się dokładnie nazywa,ale stosują to kierowcy ciężarówek i autobusów,którzy posiadają polskie Prawo Jazdy i nie wymieniaja jego ze zględu na to,że jeżdżą po cąłej europie itd-to jest właśnie dla punktów karnych

Andrzej-odwołuj się-z polskim prawkiem-nie możesz dostać punktów,bo oficjalnie w DVLA-nie ma Twoich danych-chyba,że sie coś zmieniło od zeszłego roku-koleś zapierdałał coś koło 200km/h i dostał 200F kary i zabrali mu prawko na dwa tygodnie,właśnie dlatego,że miał polskie Prawko-bez punktów :wink4:

• Odpowiedzi 3,6 tys.
  • Wyświetleń 178,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wiem że kierowcy zawodowi z Polski mają zarejestrowane prawko w DVLA , jak tu pracowałem jako kierowca ciężarówek to szef miał moje prawko zgłosić do DVLA ale wcześniej odszedłem z tej firmy.Sam nie wiem co robić ?.

Opublikowano

będąc powyżej pół roku w UK-trzeba zmienić polskie Prawko,na angielskie,ale,że Anglicy są "układowi" co do Przepisów prawnych-przymykaja oko,nalezy w takim przypadku miec "wkładkę" do Prawka-nie wiem ,jak to się dokładnie nazywa,ale stosują to kierowcy ciężarówek i autobusów,którzy posiadają polskie Prawo Jazdy i nie wymieniaja jego ze zględu na to,że jeżdżą po cąłej europie itd-to jest właśnie dla punktów karnych

Andrzej-odwołuj się-z polskim prawkiem-nie możesz dostać punktów,bo oficjalnie w DVLA-nie ma Twoich danych-chyba,że sie coś zmieniło od zeszłego roku-koleś zapierdałał coś koło 200km/h i dostał 200F kary i zabrali mu prawko na dwa tygodnie,właśnie dlatego,że miał polskie Prawko-bez punktów :wink4:

Ja jestem w Angli juz prawie 6 lat i mam dalej polskie prawko + Counter Part driving licence - czyli papierowe prawo jazdy dla posiadaczy praw jazdy z uni europejskiej. W tym prawku wpisuje sie punkty karne. Zeby je otrzymac musialem wyslac swoje prawojazdy do DVLA a oni odeslali mi je + wlasnie to nowe papierowe. Bylo to jakies 5 lat temu i mam je do dzis. Podczas kontroli policji nigdy nie mialem problemow z brakiem prawdziwego angielskiego prawka... :cool1:

Opublikowano

O to mi właśnie chodziło . Napisz coś więcej jak to załatwić ile kosztuje i jak długo się czeka.

Opublikowano

O to mi właśnie chodziło . Napisz coś więcej jak to załatwić ile kosztuje i jak długo się czeka.

Na poczatku mojego pobytu zlapala mnie kamera i po tygodniu przyszedl list z formularzem do wypelniania i z instrukcja aby wyslac ten formularz do dvla razem z moim ori prawkiem. Gdy to uczynie dostane 3 punkty i 60 funtow kary a gdy tego nie uczynie to sprawa zostanie skierowana do sądu. I tak wlasnie stalem sie posiadaczem tego papierowego prawka :)

Wiecej znajdziesz na stronce DVLA - z tego co pamietam nie placilem zadnych dodatkowych oplat oprócz mandatu. ale to bylo ladnych pare lat temu - wszystko moglo sie pozmieniac

Opublikowano

Dzięki :hi: pewnie przyda się to innym kierowcom.

Opublikowano
  • Autor

Counter Part driving licence

no właśnie nie wiedziałem,jak to się nazywa
Opublikowano

kiedys koledze podobna rzecz sie przydazyla no i do sadu isc nie musial a policjant ci trul zeby cie nastraszyc wszystko co musisz szukac to druk D9 bo to jest ten dodatek jest tylko maly haczyk bo czeksz na niego troche dlugo, w sprawie kumpla musialem dzwonic do Ticket office i wyjasniac ze troche jeszcze zejdzie bo kolega musial wyslac dokumenty zeby dostac D9 i wszystko bylo w porzadku ale durniowi bylo malo bo niedlugo pozniej znowu strzala dostal i mial juz 6pkt a potem kretyn pojechal nowo zakupionym autem bez ubezpieczenia i wtedy poszedl juz do sadu ale od wtedy wydali mu bana na 6 miesiecu a potym czasie musial juz wymienic na prawko angielskie i wtedy nie mial juz wyboru. Ja swoje wymienilem w 2004 i po problemie tylko jak adres zmienialem to musialem odsylac bo jak nie zmienisz to wtedy 1000 to kosztuje.

Coz kazdem sie zdarza a twoja sytuacja moim skromnym zdaniem odpadnie w sadzie mimo ze miales swiadkow bo wytlumaczenie jest krotkie i mogles zwolnic i w ich przypadku po temacie.

Opublikowano

Krzysiek niby tak mogłem zwolnić i mieć wypadek a dodając gazu uniknąłem zderzenia , ale faktycznie możemy sobie tutaj tylko pogadać a sąd sądem. :(

Opublikowano

V Edycja Polarków Klubowych

>> ZAPISY <<

Serdecznie Zapraszam

Opublikowano

A co sie tu stało taka przerazliwa cisza nastała ja rzadko tu zaglądam ale chyba nikt inny czyżby wszyscy w widzę pracy ?

Opublikowano

Zaglądamy ,ale co pisać jak nic się nie dzieje :no:

Opublikowano

To moze czas w koncu pomyslec nad jakims spotkaniem?? :gwizdanie:

Opublikowano
:good: Jestem za .
Opublikowano

Ace cafe w tym miesiacu? :decayed:

Opublikowano

Ace Cafe tez jest ok ale mysle zeby spotkac sie w wiekszym gronie jak za starych czasow :cool1:

Opublikowano

Pisal bym sie jak ustalicie co i jak :wink4:

Eurochip pytanie czy robicie 1.8T, chodzi o program wraz z hamowaniem, ile by to kosztowalo po klubowemu :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Pisal bym sie jak ustalicie co i jak :wink4:

Eurochip pytanie czy robicie 1.8T, chodzi o program wraz z hamowaniem, ile by to kosztowalo po klubowemu :decayed:

właśnie Dawid-napisz jakie ceny macie-może wpadne po jakies 200+ koni :wink4::decayed:
Opublikowano

To już może tak grupowo a wtedy może mi się uda kilka penow wskrzesić i bym mego ajm dlubnol do 160+

:evil: dobry pomysł z tym cennikiem i byłby powód żeby spotkanko przy Okazji zrobić

Jestem za