Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż napędu quattro w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktoś bawił się z was w taki zabieg???

Opublikowano
  • Autor

Wrclaguna podziwiam, dla ciebie nie ma rzeczy nie możliwych:) Możesz przybliżyć koszta? Części z jednego auta czy kompletowane?

Opublikowano

Wszytko zalezy za ile kupisz graty :) najlepiej z jednego autka

Ja skrzynie kupiłem z przebiegiem 15 tys. km

Dodatkowo zmiana pompy ABS pod QUATTRO

Opublikowano

Witam Panowie

A czy da radę zrobić quattro w A5 z 2012 roku (silnik 1.8TFSI 170KM, manual). Czy warto do tego silnika, czy za słaby. Quattro z 1.8 jest w A4, w A5 nie występuje z tym silnikiem. Jaki jest koszt takiej operacji? Chodzi mi orientacyjnie o części i robociznę przy częściach nowych i używanych. Podajcie jakieś orientacyjne kwoty.

Opublikowano

wszystko da rade :) jesli chodzi o koszty to raczej kupujemy uzywki ze wzgledu na koszta

Tutaj wszystko zalezy za ile kupimy klamoty ( 6-9 tys. )

Opublikowano

A czy 1.8 to nie za słaby silnik? Ta cena to części, a robocizna? A jak to wygląda z częściami nowymi? Czy warto w to się bawić? Kto to może zrobić?

Opublikowano

Gdybys chciał wszystkie części nowe to jest wydatek chyba cos w granicach 70-80 tys. :D ,kiedyś to liczyłem

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

wrc a przyblizyl bys co dokladnie jest potrzebne do zmiany?

Opublikowano

wrc a przyblizyl bys co dokladnie jest potrzebne do zmiany?

idzie sama mechanika reszte dopasowujesz wg.ETKI do swojego rocznika i silnika

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/323004-swap-na-quattro-manual/#entry4526362

QUATTRO_002.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

Czy ktoś z forumiczów robi takie cuda odpłatnie?

Opublikowano

Co do zbiornika paliwa w 2.0 tdi quattro numer wg ETKA to dokładnie ten podany przez Grzegorza, na allegro teoretycznie ich nie ma, a w zasadzie są. Już wyjaśniam, udało mi się kupić fabrycznie nowy zbiornik z nalepką i numerem 8k0 201 055 R, okazuje się jednak, że numer nabity pod spodem zbiornika jest taki jak podają na allegro 8k0 201 085. To ewentualna wskazówka dla bawiących się w tego moda :)

Co do cen nowych części to sam most kosztuje nowy w serwisie z 3.500 EUR :) o reszcie nie wspominam

Edytowane przez Szkita

• 3 lata później...
Opublikowano
W dniu 9.11.2016 o 19:59, Szkita napisał:

Co do zbiornika paliwa w 2.0 tdi quattro numer wg ETKA to dokładnie ten podany przez Grzegorza, na allegro teoretycznie ich nie ma, a w zasadzie są. Już wyjaśniam, udało mi się kupić fabrycznie nowy zbiornik z nalepką i numerem 8k0 201 055 R, okazuje się jednak, że numer nabity pod spodem zbiornika jest taki jak podają na allegro 8k0 201 085. To ewentualna wskazówka dla bawiących się w tego moda :)

Co do cen nowych części to sam most kosztuje nowy w serwisie z 3.500 EUR :) o reszcie nie wspominam

Bardzo przydatny post - po latach pomogl mi dopasowac zbiornik. Przewaga forum nad facebookiem. :) Trafilem na niego z google.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 30.09.2014 o 09:02, wrclaguna napisał:

wszystko da rade :) jesli chodzi o koszty to raczej kupujemy uzywki ze wzgledu na koszta

Tutaj wszystko zalezy za ile kupimy klamoty ( 6-9 tys. )

Można jakiś kontakt pv?

Opublikowano
W dniu 27.12.2014 o 06:42, wrclaguna napisał:

witam mam pytanie jestem juz po zabiegu wszystko ok tylko blad elektrycznego recznego czy to wina pompy abs czy sterownika pod siedzeniem ???? 

• 3 lata później...
Opublikowano
W dniu 9.11.2016 o 20:59, Szkita napisał(a):

Ja z kolei szukając baku po numerze 8K0 201 055R nie znalazłem żadnej oferty. Na Allegro sprzedawcy posługują się innymi numerami w postaci oznaczenia z naklejki znajdującej się na górnej części baku np. 8K0201021 DL, GN itd. Na tej podstawie można ocenić czy bak pochodzi z wersji Benzyna, Diesel, FWD, Quatro.

Zbiorniki w wersji FWD i Quatro różnią się kształtem, a dodatkowo można to też potwierdzić odczytując oznaczenie wersji z naklejki np.: „B8 Front Diesel…” lub „B8 Quatro Diesel…”.

Aby nie dać się wprowadzić w błąd (spotkałem się z różnymi opisami) warto też przeglądając oferty spojrzeć na oznaczenie od spodu zbiornika: „8K0 201 2WD” -> napęd przód, natomiast samo „8KO 201”  bez dalszych cyfr -> Quatro

2WD.jpg

4WD.jpg

FWD.jpg

Quatro.jpg