mo2 Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Witam . Dzisiaj kilka razy nie odbił mi do końca pedał sprzęgła.Generalnie problem występował tylko przy pierwszym biegu. Do tego podczas tej sytuacji sprzęgło łapało bardzo wysoko. Za pierwszym razem nie było w ogóle możliwości zmiany biegów . Ostatnio miałem wymieniane serwo razem z pompą hamulcową i czy podczas wymiany mogła się zapowietrzyć pompa sprzęgła ? Płynu nie ubywa. Może to objaw innego problemu, choć zapowietrzona pompa to chyba najlepsza diagnoza. Pacjent z silnikiem AFN.
wesz82 Opublikowano 1 Października 2014 Opublikowano 1 Października 2014 Odpowietrz sprzęgło i hamulce.
mo2 Opublikowano 2 Października 2014 Autor Opublikowano 2 Października 2014 Hamulce ? po co? Odpowietrzane były podczas wymiany serwa i pompy hamulcowej
Jakoob Opublikowano 2 Października 2014 Opublikowano 2 Października 2014 (edytowane) Najprawdopodobniej masz zapowietrzone sprzęgło. Dobrze Ci kolega podpowiada, odpowietrz to i to. Układ chodzi na jednym zbiorniku, po drugie często zdarza się, że trzeba robić drugie odpowietrzanie przy ingerencji w hamulce. Edytowane 2 Października 2014 przez Jakoob
Kasparov Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 Podepne sie, jak odpowietrzyc sprzeglo w 1.8 adr?
mo2 Opublikowano 12 Października 2014 Autor Opublikowano 12 Października 2014 Przez tydzień miałem spokój ze sprzęgłem i problem powrócił. Do tego zaczął mi płyn uciekać i jest mokro pod serwem...Chyba panowie mechanicy nie złożyli czegoś poprawnie po wymianie serwa I weź daj tu komuś auto do naprawy...
Rekomendowane odpowiedzi