Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana licznika monochromatycznego na kolorowy w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś się orientuje czy liczniki kolorowe z polifta od tych z przedlifta róznią się jeszcze czymś innym oprócz tego polskiego MENU w polifcie? Np. większą rozdzielczością wyświetlacza, kształtem obudowy z zewnątrz? Czy czymkolwiek innym?

Edytowane przez tommy-cichy

Opublikowano

Tylko kształtem obudowy, ta część z szybką :)

Opublikowano

Przeglądałem ostatnio filmy na Yotube i wydaje mi się że kolory fisa też są inne, tzn. po otwarciu drzwi te auto z otwartymi drzwiami w policie świeci na biało a w przedlifcie bardziej zalatuje niebieskim. Wydaje mi się że trochę się kolorystycznie to różni.

Edytowane przez tommy-cichy

Opublikowano

Przeglądałem ostatnio filmy na Yotube i wydaje mi się że kolory fisa też są inne, tzn. po otwarciu drzwi te auto z otwartymi drzwiami w policie świeci na biało a w przedlifcie bardziej zalatuje niebieskim. Wydaje mi się że trochę się kolorystycznie to różni.

Moim zdaniem to zależy od wyświetlacza, ja mam odwrotnie, w przed lifcie miałem kolory intensywne i biały to był biały a w polifcie od RS-a mam jakieś takie wyblakłe i biały też jest bardziej niebieski, chciałem zamienić, niestety z przed lifta ma inne numery i nie wszystko jest wyświetlane w poliftowym liczniku

Opublikowano

Może podświetlenie wyświetlacza zaczyna się kończyć? Tzn. świetłowkę zaczyna szlag trafiać :)

Jeden kolega opisywał na forum podobny problem. Co prawda chodziło o bardzo ciemny czerwony wyświetlacz, ale przy kolorowych nawet niewielka różnica w jasności i barwie podświetlenia może bezpośrednio wpływać na widziane kolory: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/237928-problem-z-podswietlaniem-wyswietlacza-concert-symphony/

Co ciekawe, kolega rozwiązał problem wymieniając świetlówkę :)

Edytowane przez sowiq

Opublikowano

Grzesiek czyli w poliftowych licznikach nie ma już tych monochromatycznych? Czy są ale są po prostu całe białe zamiast czerwonych a kolorowe też występują?

Kolego Proximpuh masz na myśli to że jak zamontuję licznik poliftowy do przedlifta to nie będzie on wyświetlał wszystkich informacji?

Opublikowano
  • Autor

Grzesiek czyli w poliftowych licznikach nie ma już tych monochromatycznych?

monochromatyczne = białe

kolor = kolor

Wszystko po numerach sprawdzisz .

Opublikowano

Grzesiek czyli w poliftowych licznikach nie ma już tych monochromatycznych? Czy są ale są po prostu całe białe zamiast czerwonych a kolorowe też występują?

Kolego Proximpuh masz na myśli to że jak zamontuję licznik poliftowy do przedlifta to nie będzie on wyświetlał wszystkich informacji?

Nie, żle zrozumiałeś, chodzi o sam wyświetlacz w zegarach, jak zamontujesz kompletny licznik poliftowy w przedlifciwe, wszystko będzie działać prawidłowo

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy licznik z Angilka można przekodować zupełnie żeby wszystko pokazywał jak Europejski? Tak się zastanawiam czy można kupić taki z anglika i przełożyć swoje stare tarcze i po prostu go przekodować?

Opublikowano

Nie , predkosciomierz jest inaczej wyskalowany w angliku a tego raczej nie przekodujesz

Opublikowano

Chodzi Ci o to że wskazówka od prędkości inaczej chodzi? Ale licznik z anglika też ma KM/h które pokazują rzeczywistą prędkość. Chciałem przełożyć swoją tarczę prędkości z mojego europejczyka. Bardziej chodzi o to czy wskazania na Fisie da się przekodować na litry, tak samo prędkość na KM/h itd?

Opublikowano

Litry i km powinno dać się przekodować ale zwróć uwagę, że wskazania kilometrów na tarczy od anglika są w innych miejscach jak w tarczy europejskiej tym samym znaczy to, że liczniki ang są inaczej wyskalowane

Opublikowano
wskazania kilometrów na tarczy od anglika są w innych miejscach jak w tarczy europejskiej tym samym znaczy to, że liczniki ang są inaczej wyskalowane

To nie te czasy, że za wyskalowanie odpowiadał rodzaj sprężyny od wskazówki :) Wskazanie jest sterowane elektronicznie przez zainstalowany soft. Kwestia tylko czy ten soft da się wymienić / przekodować.

Opublikowano

Oczywiście, że masz rację, właśnie o soft chodzi, kiedyś próbowałem znaleźć magika, który by ogarnął licznik od S4 polift, poddało się chyba z pięciu i na tym się skończyło, może teraz mają już większą wiedzę i możliwości, pytanie tylko czy to się będzie opłacać, licznik do przed lifta można już kupić za ok 200-300 PLN ;)

Edytowane przez proximpuh

Opublikowano

Oczywiście, że masz rację, właśnie o soft chodzi, kiedyś próbowałem znaleźć magika, który by ogarnął licznik od S4 polift, poddało się chyba z pięciu i na tym się skończyło, może teraz mają już większą wiedzę i możliwości, pytanie tylko czy to się będzie opłacać, licznik do przed lifta można już kupić za ok 200-300 PLN ;)

z softem juz nie jest tak latwo, bo nie ma plyt w serwisach tylko online leci,

mozliwosci to sa ...,

a moze ktos posiada jakies pliki typu *.sgo to mozemy probowac

Edytowane przez mieto3

Opublikowano

Da radę zakodować w liczniku przedlift funkcje eko jak w polifcie? Tam jest cos takiego z ikona chyba dyszy do tankowania.

Opublikowano
  • Autor

Da radę zakodować w liczniku przedlift funkcje eko jak w polifcie? Tam jest cos takiego z ikona chyba dyszy do tankowania.

tak jesli licznik jest z modeli po 2009

Opublikowano

Czy ktoś się orientuje czy jak kupię licznik z Facelifta czy mogę przełożyć moją starą szybkę(z przedlifta) wraz z obudową do licznika z lifta? Wszystkie śruby będą pasowały?

Opublikowano

Czy ktoś się orientuje czy jak kupię licznik z Facelifta czy mogę przełożyć moją starą szybkę(z przedlifta) wraz z obudową do licznika z lifta? Wszystkie śruby będą pasowały?

Heh, chyba wiem o jaki licznik Ci chodzi ;)

http://allegro.pl/licznik-zegary-tacho-audi-a4-8k0920932-2013r-i5091113502.html