krzymaka Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 (edytowane) Witam.Prośba o pomoc.Po zakupie mojego audi i wyjęciu nieoryginalnego niedziałającego radia moim oczom ukazał się widok Zakupiłem oryginalne radyjko Audi Chorus i chciałbym je podłączyć. Ale nie wiem jak i przede wszystkim chciałbym przywrócić kable do oryginalnych kostek tylko nie wiem,który kolor do czego. Z tej wiązki wychodzą kable o następujących kolorach: - czerwony z niebieskim paskiem - biały - brązowy - brązowy z szarym paskiem - czerwony z szarym paskiem - niebieski z szarym paskiem - niebieski z brązowym paskiem - brązowy z czerwonym paskiem - niebieski z zielonym paskiem - szary z niebieskim paskiem - brązowy z czarnym paskiem - czerwony z zielonym paskiem Proszę o pomoc,który kabel w które miejsce w kostki mam powpinać i jak podłączyć to radyjko. Z tego co zauważyłem to z tyłu do głośników mam podpięte przewody PT- brązowy z czarnym paskiem i czerwony z zielonym paskiem a LT-brązowy z czerwonym paskiem i niebieski z zielonym paskiem Za pomoc z góry serdecznie dziękuję. Edytowane 5 Października 2014 przez krzymaka
Kendi~ Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 ja też jestem w szoku, bo dzisiaj zobaczyłem coś takiego: http://www.directupload.net/file/d/3766/i5fusojq_jpg.htm
krzymaka Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 Widzę,że kolega ma to samo.Może ktoś pomoże w tym temacie???
Bose Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=13568175#13568175 Znalazłem takie coś
krzymaka Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=13568175#13568175 Znalazłem takie coś Dzięki tylko,że trochę więcej tu przewodów niż u mnie. Głośniki tył wiem jakie są przewodu sprawdzę brzęczkiem czy się zgadzają przy radiu,miernikiem + i masę metodą prób i błędów chyba będę próbował to przywrócić. Nie wiem tylko jak z tymi tylnymi głośnikami bo nie mam żadnego subbufera a kable są oryginalne i gdzie je wpiąć do radia bo z tego co wyczytałem to radio ma tylko wyjście na 2 głośniki a ja mam 4 i radio też ma sterowanie przód tył nie wiem co z tym zrobić.
Bose Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Rozumiem, że z przodu w drzwiach masz głośniki i z tyłu w półce masz dwa głośniki? Przy lewym jest wzmacniacz (metalowe ustrojstwo przymocowane do głośnika na wierzchu- dochodzi niebieska kostka) a na prawym czarny plastik (albo i nie)?
krzymaka Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 Rozumiem, że z przodu w drzwiach masz głośniki i z tyłu w półce masz dwa głośniki? Przy lewym jest wzmacniacz (metalowe ustrojstwo przymocowane do głośnika na wierzchu- dochodzi niebieska kostka) a na prawym czarny plastik (albo i nie)? Tak posiadam 2 głośniki w drzwiach oraz dwa na tylnej półce tylko że bez wzmacniacza.Do obu tylnych głośników dochodzą po jednej czarnej kostce z 2 przewodami. LT-brązowy z czerwonym paskiem i niebieski z zielonym paskiem.PT-czerwony z zielonym paskiem i brązowy z czarnym paskiem. Nie ma żadnego wzmacniacza ani śladu po tym,że był.
Bose Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Czyli tył masz pod samo radio. Głośniki, to moim zdaniem Lewy przód: Pin5- niebieski + szary Pin6- niebieski + brązowy Prawy przód: Pin3- czerwony + szary Pin4- brązowy + szary Kostka zasilająca to: Pin6- szary + niebieski Pin7- czerwony + niebieski Pin8- brązowy Zostaje w sumie jeden kabel- biały. To co napisałem, to i tak w miarę orientacyjnie, bo ja mam z tyłu aktywne głosniki i inaczej jest to poprowadzone. Z kablem białym stawiałbym na pin 4 lub 3. Za bardzo pewnie nie pomogłem, ale zawsze to coś
animavili Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 ja miałem tego chorusa podłączonego jak na zdjęciu poniżej.Niestety nie widać wszystkich kostek.Tylko ,że u mnie jest sub nokia ,przez którego wzmacniacz idą tylne głośniki.Nie wiem jak jest w sedanie. Galerie zdjęć na aukcje
Rekomendowane odpowiedzi