rade Opublikowano 21 Października 2014 Opublikowano 21 Października 2014 Witam Pacjent : Seat Altea 2005 Problem: Czujniki nie działają w ogóle, nie piszczą też nic, że któryś uszkodzony, VAG pokazuje błąd 01327 Control Module for Parking Aid , wsteczny działa poprawnie, żadnych innych problemów koło skrzyni biegów nie stwierdzono. Sprawdzono: napięcie na wejściu do modułu - jest, w sumie inaczej by VAG też nic nie pokazywał, przewody w stanie idealnym. Moduł to 5P0919283, Ktoś ma jakiś pomysł co można jeszcze sprawdzić ewentualnie wymienić , żeby działało? Ja stawiam na wymianę modułu :/ Poniżej foto:
Homiczek Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) a podpiąłeś sie vagiem do modułu parkowania ? może on sam więcej powie. tam też ma bloki pomiarowe - odczyty z czujników Edytowane 23 Października 2014 przez Homiczek
rade Opublikowano 23 Października 2014 Autor Opublikowano 23 Października 2014 VCDS 1.2 i kablem od Viakena nie umiałem się podłączyć, ale kolega też próbował jakąś totalną chińszczyzną i stanęło niestety na tym samym. Szukać kogoś z oryginalny VCDSem ? Bo magicy wokół mi powiedzą tyle co ja mogę sobie sam sprawdzić :/ Druga sprawa, że auto stoi aktualnie w Niemczech a ja siedzę w PL.
Homiczek Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 no do altei potrzebujesz vcdsa który działa po can. bo zwykłym to tylko do silnika podejdziesz.
rade Opublikowano 24 Października 2014 Autor Opublikowano 24 Października 2014 Właśnie kolega coś ma co czyta po CAN, tylko co to za patent to ja nie wiem Jak nic nie pokaże to wymiana modułu ? Widziałem, że po 150zł chodzą, w sumie nie majątek.
Homiczek Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 jeżeli sie łączył z innymi modułami altei a z parkowania nie, to znaczy że coś jest nie tak z modułem. ja w b6 sie łącze, więc myślę że w altei też się powinno dac połączyć
rade Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Opublikowano 2 Listopada 2014 Moduł został wymieniony, i zaczęło śmigać ze starymi czujnikami, można się bez problemu połączyć VAGiem.
Rekomendowane odpowiedzi