Adrian93 Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Witam jestem nowy i nie wiem gdzie ten post umieścić dlatego daje go tutaj. Posiadam od niedawna audi a4 b6 2004 rok . Mam mały problem nie posiadam tej górnej osłony silnika (klapy) jak to mówią pampersa. Problem polega w tym ze gdy popada deszcz a silnik jest ciepły, to paruje z maski jakby sie coś powoli paliło. Niektórzy ludzie mówią że po jakimś czasie jak nie założę tej osłony, to maska zmieni troszke kolor od temperatury. Czy to auto powinno mieć taka osłone ?? Mam jej poszukać i kupić? Czy one tej osłony w ogóle nie maja i mam sie tym nie przejmować? Prosze o pomoc i przepraszam za złe umieszczenie tematu.
Fido Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Czy to auto powinno mieć taka osłone ?? Tak. paruje z maski jakby sie coś powoli paliło parowanie, wrzenie – przejście od fazy ciekłej do gazowej czyli więcej chyba nie trzeba tłumaczyć. Niektórzy ludzie mówią że po jakimś czasie jak nie założę tej osłony, to maska zmieni troszke kolor od temperatury. Możliwe i wielce prawdopodobne.
Rekomendowane odpowiedzi