Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 Opony 225/50 R17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

do tej pory jeździłem na 15-tkach zimą ale planuję zrobić mod na większe hamulce a więc i na zimę będą potrzebne większe koła i tutaj pytanie, mam ori alu 17-tki które chciałbym sobie zostawić na zimę i chciałbym założyć na nie opony jak w temacie 225/50 R17, wiem, że będzie mi nieznacznie przekłamywać licznik (około 1km/h za dużo przy 50km/h i 3 przy 150km/h) ale to mogę przeboleć, wolę większy komfort jazdy zimą, pytanie czy do zawieszenia 1BE trochę większa średnica nie będzie problemem ? wiadomo, zimą lubi trochę śniegu powłazić w nadkola, jeździ tak ktoś ? można zakładać ?

Opublikowano

Jak wolisz komfort i chcesz 17", to tylko i wyłącznie 215/50/17. Im węższa opona zimą, tym lepiej :wink:

Opublikowano

felga ma 7.5 cala, nie za szeroka na 215 ?

Opublikowano

Nie.

To idealny zamiennik 235/45/17 który jest dedykowany do B6/B7

Mam takowy rozmiar i sobie chwalę

Tyle że letnie.

Opublikowano

Będzie dobrze z 215/50, ja teraz złożyłem taki komplet na ori alu.

225/50/17 wygląda trochę komicznie w B7, wchodzi bez problemu, ale po prostu wygląd to to ma z du...

Zwiększając średnicę felgi, trzeba się liczyć z niższym profilem jeżeli chce się zachować średnicę koła jaką obliczył producent dla danego auta.

Opublikowano

dzięki za odpowiedzi, przekonaliście mnie do 215/50, dzięki.

Opublikowano

Nie wiem czy Ci zależy, ale nie każda opona ma rant ochronny w tym rozmiarze. Kupiłem Nokian WR A3 i niestety 215/50/17 nie ma rantu, ale postawiłem na właściwości jezdne i cenę, zamiast na wygląd.

Opublikowano

Dokładnie myślę o tych samych oponach, teraz mam jako letnie Uniroyal Rainsport 2 w rozmiarze 225/45 na tych felgach i też felga nie ma osłony, nawet jakby lekko wystaje przed oponą, nauczyłem się już o tym pamiętać przy parkowaniu przy krawężnikach.

Opublikowano

Na zime mowicie 205/55r16 bedzie dobrym rozmiarem?

Opublikowano

Na zime mowicie 205/55r16 bedzie dobrym rozmiarem?

Tak

Opublikowano

Kolega pewnikiem opony już kupił (i te które zamierzał kupic występują w rozmiarze 215/50/17), ale...

Faktem jest,że 215/50/17 jest idealnym rozmiarem do By6/By7 (i sam bym takiego szukał), ale faktem jest również, że wielu naprawdę fajnych modeli opon nie ma w tym rozmiarze , są za to oferowane w rozmiarze 225/50/17

Różnica obwodów to zaledwie 2%

Aktualnie wszystkie fajne zimówki (fajne dla mnie oczywiście) z rantem ochronnym są w tym nieodpowiednim rozmiarze niestety :(

Pozdro

Opublikowano

2% mieści się w tolerancji więc nie ma przeszkód by ich nie zakładać.

Zależy co kto lubi a o gustach się nie dyskutuje.

:naughty:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam chce na moje Monoblocki R17 7.5 szerokie załozyć opony letnie o rozmiarze 225/50 R17 zawieszenie mam z slina podejdzie ten komplecik do mojej A4 B7 Kombi?

Opublikowano

235/45/17

225/45/17

a najlepiej 215/50/17