M.Audi Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 napalilem sie na ten telewizorek (a tak dokladnie to moj ojciec) intersuja mnie komentarze na temat tego telewizorka moze ktos ma taki na forum telewizor ma hd redy i wiele innych bajerow ale nie ma 100Hz czy to jest powazny minus kosztuje 2474zl http://www.rtvcentrum.com.pl/sklep,2072,,,03,,pl-pln,598735,0.html chyba ze ktos ma inne propozycje?
Gość sector Opublikowano 25 Września 2008 Opublikowano 25 Września 2008 Panasonic zaczął sprzedawać lcd po reklamie w tv w czasie trwania olimpiady - wczśniej było mizerne zainteresowanie w sklepach . Jeśli chodzi o ten model to niewiem dokładnie , ale coś podobne ma mój kolega ( pod koniec tamtego roku kupił 32cale) - ogólnie twierdzi ,że jest zadowolony. ALE !!!!! jego opinia to taka - jak jak bym się wyraził , gdy bym prowadził bolid F-1 marki BMW - bo nie wiem jak się prowadzi Ferrari F-1. Poprostu nie zna się bo nie jest maniakiem w tych sprawach - a taka opinia to żadna - Smigasz przez 10 lat Polonezem , potem kupisz opla i jesteś w szoku !!!! oglądasz przez 10 lat tv Kineskopowy i kupisz Panasia 32 cale i szok !!! Ale dlaczego pisze o moim koledze - bo niedawno stwerdził ,że LCD jest trochę za mały !!!! A jak mówiłem mu , to się spierał . Pytanie do ciebie M.Audi - jaki duży masz pokój ? Pomyśl min 37 cali a najlepiej 42 , Takie 32 cale , to do konsoli na gry się nadaje - lcd tak staniało ,że śmiech Kupujesz na lata - kup coś dobrego Porada - >>>>>>>> pytaj o kontrast STATYCZNY - nie dynamiczny - bo ten drugi to jest podawany jak się komu obliczyło- Sony i Samsung - kontrast statyczny średnio na poziomie 2000:1 - czas ms- od 2 do max 4 100hz ważna sprawa - oko niewidzi mózg nie cierpi.
M.Audi Opublikowano 25 Września 2008 Autor Opublikowano 25 Września 2008 no pokoj jest 3m na 4m 32 cale to max mierzylem 37 ale nie wejdzie za chiny, teraz mam kineskop 29 cali i ma 100hz z panasonica ponoc lcd maja mniej hz ale i to tak nie mozna porownywac z kineskopem, no i zeby miec lcd z 100hz to by kosztowal okolo 3200zl to troche duzo kasy a tylko dochodzi 100hz i nic wiecej
Gość sector Opublikowano 25 Września 2008 Opublikowano 25 Września 2008 Co mierzyłeś ,że niewejdzie - aa chcesz go w meblościankę wstawić - uff to szkoda - dlaczego Panaś a nie inny ? ( kumpel tego Panasonica łyknął tylko dlatego bo pozostaly sprzęt ma z panasia no i jednym pilotem macha ) Ostatnio w Selgrosie kupilem dla znajomych 2 lcd Philips 32 cale cena w tzw promocji 1.400zł ( niebyło to 100hz ) 37cali byly ok 1.800zł . jedna kobitka na parkinku stala podobno od 4-00 rana , ja weszlem o 6-30 i z pięciu zostal jeden bo ekipa ze sklepu łykla równierz mialem 29 cali Sony , ale pamiętaj lcd jest cienkie i ok 40 cm idzie do tylu pod ścianę tak więc ogladasz z większej odległości . A najlepiej powiesic na ścianie taki lcd . No szkoda ,że 37 cali ci nie wpasi - Pamiętaj kotrast statyczny pytaj - bo sprzedawcy w tym temacie robią zcieme - no przed kupnem nyknij sobie jak wygląda pilot - bo słyszałem o historii jednej jak to ludzie kupują lcd - oglądasz - w sklepie oglądasz - wizje ci robią z tv HD - wszytko obraz igla - a jak w domu otwierasz pudełko widzisz , że pilot niedorobiony jakiś ------------------- w rece się nie mieści - źle wykonany - kiepski ma ksztalt - no i już po bani - z powodu pilota reklamacji ci nie uznają - a pilot 1000 razy używasz - ważna sprawa ( Philips miał taki model ) niewiem jak inne - mam nadzieję ,że ci trochę pomoglem -
M.Audi Opublikowano 26 Września 2008 Autor Opublikowano 26 Września 2008 pochodze jeszcze po sklepach moze jeszcze cos wystawia ciekawego wielkie dzieki za pomoc bede zwracal uwage na wiecie zeczy
Rekomendowane odpowiedzi