fazi1111 Opublikowano 29 Października 2014 Opublikowano 29 Października 2014 Witam, odpadła mi antena dachowa, wystaje tylko częśc skorodowanej śruby mocującej W ogóle to pomyślałem na początku, że to tylko bat skorodował ale mocno się przeliczyłem Czy ktoś może mi pomóc i potwierdzić, że taka antena będzie pasowała bez przeróbek? ORYGINAŁ VW nr. 6R0 035 501 http://allegro.pl/antena-dachowa-vw-skoda-audi-seat-golf-raku-2-i4742112929.html
kapete Opublikowano 30 Października 2014 Opublikowano 30 Października 2014 Wywaliłem to co zostało z Oryginału i w to miejsce zapodałem Sirio Tri flex.Podpiąłem do tego wszystko: radio, CB i telefon. Zdrapałem z anteny napis Sirio i teraz nikt nie wie jakie "cudo" mam na dachu.Zasięgi CB może nie rewelacyjne (2-3-4 km), ale radio gra ok. Gubi się gdzieś w Bieszczadach.Telefon tez prawie zawsze ma full zasięgu.
majkel_majki Opublikowano 30 Października 2014 Opublikowano 30 Października 2014 Witam, odpadła mi antena dachowa, wystaje tylko częśc skorodowanej śruby mocującej W ogóle to pomyślałem na początku, że to tylko bat skorodował ale mocno się przeliczyłem Czy ktoś może mi pomóc i potwierdzić, że taka antena będzie pasowała bez przeróbek? ORYGINAŁ VW nr. 6R0 035 501 http://allegro.pl/antena-dachowa-vw-skoda-audi-seat-golf-raku-2-i4742112929.html Sprawdź czy masz taki sam wtyk antenowy bo mogą być cuda i czy zasilania wzmacniacza idzie kablem anteny, czy może osobnym przewodem.
fazi1111 Opublikowano 30 Października 2014 Autor Opublikowano 30 Października 2014 W takim razie najpierw rozbiorę ją i zobaczymy. Czy orientujecie się jak dostać się do anteny od wewnątrz, czy trzeba całą podsufitkę z tyłu zdejmować czy jakoś w okolicy tylnej lampki podświetlenia bagażnika avant - wystarczy demontaż ?
majkel_majki Opublikowano 30 Października 2014 Opublikowano 30 Października 2014 Wyciągasz lampkę w bagażniku i wszystko widać, masz dostęp do gwintu stopki anteny i kabli.
barthek11 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Podepnę się pod temat -, bo niechcę zakładać nowego dotyczącego anteny, a mianowicie ta antena na dachu to jest wkońcu od radia czy od gps-u bo gdzieś mi się obiło, że za antenę radiową robią te pionowe druty w tylnej szybie, pytam bo trochę mi radio kiepsko odbiera i dzisiaj sobie założyłem wzmacniacz antenowy zaraz za radiem - oczywiście poprawa jest zauważalna ale to jeszcze nie to... niewiem czy z tą anteną na dachu coś kombinować czy nie warto...oczywiście chodzi o avanta b5
Rekomendowane odpowiedzi