adadur Opublikowano 1 Listopada 2014 Opublikowano 1 Listopada 2014 Chodzi o ksenon plus (czarny środek) - od jakiegoś czasu blaszka stykowa wewnątrz lampy mi się "upala" - wypaliło już część blaszki w miejscu ze stykiem z blaszką od oprawki i podginanie nie wiele pomaga. W oprawce też więcej nie podegnę bo już się nie da. Można wyjąć blaszkę lub wkład wewnętrzny od kierunku z lampy i w łapkach naprawić?
adadur Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Opublikowano 3 Listopada 2014 mozna tyle ze musisz rozebrac cały srodek lampy , kierunek wychodzi z tego co pamietam na samym koncu , ale zamiast odginac blaszke na smoczku odegnij ja w gniezdzie i zobacz czy blaszka siedzi na swoim miejscu w takim wyrzłobieniu znaczy się trzeba by rozkleić "szkiełko" bo innego wyjścia nie widzę.
adadur Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Opublikowano 3 Listopada 2014 To poproszę o opis, bo jakoś tego nie widzę - zakładam że zdjąć dekielek z przetwornicą (lampa z przetwornica na tyle dekielka: 8E0941003P), wyjąć soczewkę ... a dalej to już nie wiem. W gnieździe kierunkowskazu widziałem zaczepy wkładu ale nie wiem co po ich zwolnieniu się stanie, czy wszystko wpadnie w środek lampy, czy jak... i jak to potem wczepić.
adadur Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Opublikowano 3 Listopada 2014 No to w weekend spróbuję się za to zabrać. ps. ma może ktoś ten wkład od kierunkowskazu do lampy - a może wiecie cz jest on taki sam w lampach zwykłych halogenowych?
adadur Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Lewa (kierowcy) Czyli te wkłady są symetryczne. Nie wiesz czy ze zwykłych ten wkład też podejdzie? Edytowane 4 Listopada 2014 przez adadur
Rekomendowane odpowiedzi