Taacz Opublikowano 2 Listopada 2014 Opublikowano 2 Listopada 2014 Witam. Potrzebuję pomocy w sprawie dziwnego nalotu/brudu(jakies dziwne plamy) na chromowanych relingach w b6. Czy ktoś z was też spotkał się z takim problemem i ma na to jakiś skuteczny sposób? Chodzi mi o jakiś dobry środek do czyszczenia. Nie chciałbym kupować różnych kosmetyków które przyniosą mizerny efekt bo szkoda pieniędzy. Ktoś coś?
wow_2009 Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 Witam, ten biały nalot to utleniający się materiał którym są pokryte listwy, na myjni używali za mocnej chemii. Trudno mi powiedzieć czy da się coś z tym zrobić, ale jak coś wymyślisz to się podziel tym też chętnie sobie to usunę z mojego a4. pozdrawiam
makthedon Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 Ja stosowalem paste autosol. Nakladasz warstwe, zostawiasz na chwile a pozniej jedziesz mocno jakas miekka szmatka. Trzeba sie ozapie**** ale efekt jest calkiem niezly.
Taacz Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Opublikowano 13 Listopada 2014 ok dzieki. bede niedlugo moze cos próbował. Jeszcze skonsultuje z kumplem który zajmuje sie pielegnacja nadwozia i wnetrza i do neigo pojade, zobacze co mi powie.
matek55 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Jezeli posiadasz AutoGLYM CAR GLASS POLISH to spróbuj . A jak nie to jak koledzy pisali pasta polerska powinna to wyciągnąc
audiaudi Opublikowano 3 Stycznia 2015 Opublikowano 3 Stycznia 2015 Pasty i polerowanie ręczne to efekt do następnego mycia/deszczu
mateusz001mw Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 U mnie zeszło w b5 pastą 3M żółty korek maszynowo największe obroty oraz po ty zabiegu nałożylem utwardzony wosk Narazie po kilkunastu myjniach nic nie wychodzi. Zobaczymy teraz po zimie.
audiaudi Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 U mnie zeszło w b5 pastą 3M żółty korek maszynowo największe obroty oraz po ty zabiegu nałożylem utwardzony wosk Narazie po kilkunastu myjniach nic nie wychodzi. Zobaczymy teraz po zimie. Nic nie wyjdzie, sprawdzone
Rekomendowane odpowiedzi