czachapll Opublikowano 5 Listopada 2014 Opublikowano 5 Listopada 2014 Jak w temacie rozrusznik nie kręci. Wsiadam do samochodu wszystko działa radio, klima itp. próbuje odpalić i nawet nie zakręci i prąd znika(trzeba odłączyć aku i podpiąć). Mechanik mówił, że kostka w stacyjce albo coś z rozrusznikiem. Dodam, że czasem przy odpalaniu świeciły się ABS i ESP oraz wykrzyknik. Stwierdzono, że napięcie spada. Aku nowy jak coś. Miał ktoś podobny problem ?
czachapll Opublikowano 5 Listopada 2014 Autor Opublikowano 5 Listopada 2014 Dzisiaj nie miałem za bardzo czasu na to ALE za to dzisiaj zapalił normalnie(prawie bo esp i abs się pokazał) cofam,cofam i nagle zgasł, nic się nie świeci, radio nie działa NIC. I znowu odpięcie aku i zapięcie od nowa. Odpalił ale za to ani obrotomierz ani licznik nie działa, a zegar i przebieg działa, radio też działa :/ Wyszedłem z auta, zgasiłem. Później wchodzę odpalam i wszystko OK nie wyje, nie krzyczy dosłownie jak nowy. Aha i przedtem pulsowało mi światło w środku to u góry, a teraz działa normalnie. CYRK!
jacek70 Opublikowano 5 Listopada 2014 Opublikowano 5 Listopada 2014 Przychodzi mi na myśl aby sprawdzić wszystkie połączenia masy (-).
czachapll Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Opublikowano 8 Listopada 2014 A może coś w alternatorze? Bo to światło co pulsowało to chyba szczotki ale znowu teraz działa normalnie... Ale ze mnie osioł masa była luźna od aku Dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi