mantix Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Przeładowuje zazwyczaj jak masz zapieczone łopatki w turbinie, czysta ona wtedy raczej nie jest tylko zaje...a nagarem
kipomek Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Opublikowano 15 Lutego 2015 Witam kolegów. Operacja się udała. Turbo było troche brudne Generalnie dziękuje wszystkim osobom, które się wypowiedziały w tym wątku, ale główne podziękowania chciałbym złożyć Hezenowi, za post #64. Dzieki temu, "niby najtrudniejsza część operacji", czyli rozpoławianie było najszybszą, najprzyjemniejszą czynnością podczas całego zabiegu. Wyciąganie suszarki z silnika i wkładanie zajęło mi bardzo dużo czasu, walka z odkręceniem nakrętek to była męka Po całej operacji, cieknie mi troche olej, ale to jest to związane, albo z dziurawym wężem od spływu oleju (kilka razy się powyginał i na koniec byl po prostu giętki), lub z podkładką, którą zgubiłem, a znajdywała się na śrubie trzymającej właśnie ten wąż. I teraz mam dylemat, czy ogarniać kanał, żeby to zrobić? (turbo wyjmowałem bez kanału, tylko górą), czy ponownie wyciągać turbine, aby to zrobić? Pozdrawiam !
Tyrath Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 Witam kolegów. Operacja się udała. Turbo było troche brudne Generalnie dziękuje wszystkim osobom, które się wypowiedziały w tym wątku, ale główne podziękowania chciałbym złożyć Hezenowi, za post #64. Dzieki temu, "niby najtrudniejsza część operacji", czyli rozpoławianie było najszybszą, najprzyjemniejszą czynnością podczas całego zabiegu. Wyciąganie suszarki z silnika i wkładanie zajęło mi bardzo dużo czasu, walka z odkręceniem nakrętek to była męka Po całej operacji, cieknie mi troche olej, ale to jest to związane, albo z dziurawym wężem od spływu oleju (kilka razy się powyginał i na koniec byl po prostu giętki), lub z podkładką, którą zgubiłem, a znajdywała się na śrubie trzymającej właśnie ten wąż. I teraz mam dylemat, czy ogarniać kanał, żeby to zrobić? (turbo wyjmowałem bez kanału, tylko górą), czy ponownie wyciągać turbine, aby to zrobić? Pozdrawiam ! I jak teraz się fura zbiera? Czyszczenie całkiem wyeliminowało problem?
kipomek Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Opublikowano 12 Marca 2015 I jak teraz się fura zbiera? Czyszczenie całkiem wyeliminowało problem? Hm. Wiesz co.. Nawet nie wiem jak powinien się ten 110 zbierać. Aczkolwiek poprawa jest bardzo duża. Jeszcze troche cieknie mi olej, musze znależć winowajce..Zobacze jeszcze, sprobuje wymienic akumulator podciśnienia, może jest czemuś winny. Kata wyrzuce, spróbuje też zrobić kolektor z flanszą od 130'ki , a po tym polece na program do Poniatowej. Sie okaże Aczkolwiek powiem Ci, że czyszczenie turbo to była bardzo dobra decyzja. Dużo siłowania się z wyciaganiem turbo z silnika a także jego wkladaniem, ale było warto
Tyrath Opublikowano 21 Marca 2015 Opublikowano 21 Marca 2015 Dzisiaj też wyczyściłem turbo, różnica jest, chociaż nadal coś dziwnie się zbiera. Teraz jeszcze kąt wtrysku, skacze mi strasznie od 33 do 38, a powinien być 49-51 prawda? Silnik avg 99rok
kipomek Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Opublikowano 22 Marca 2015 Niestety nie podpowiem. Jade we czwartek do Darona, na mape i oby mi wszystko ogarnął czy moje części jeszcze pociągną Dobra robota Ale napewno widzisz odczuwalną różnice
Rekomendowane odpowiedzi