barlit177 Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 Witam. Mam problem z moja A4 silnik 1.6 ahl. Otóż pochłania spora ilość oleju oraz ma zalane świece. silnik delikatnie kopci gdy mu mocniej przycisnę pedał gazu. jak powoli wchodzę na obroty nie puszcza chmury. Co to moze być? Pierścienie?
neoxpl Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 Ciezko powiedziec co a rano pierwsze odpalenie jaki kolor spalin jesli niebieskie to moga to byc uszczelniacze zaworowe.
barlit177 Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Opublikowano 7 Listopada 2014 Ciezko powiedziec co a rano pierwsze odpalenie jaki kolor spalin jesli niebieskie to moga to byc uszczelniacze zaworowe. Rano nic nie puściła. Dodam jeszcze ze swiece są mokre na gwincie. A na elektrodach jest tylko nalot. Widać że są stare świece.
neoxpl Opublikowano 7 Listopada 2014 Opublikowano 7 Listopada 2014 Jak moga byc mokre na gwincie gdy gwint jest wkrecony w czape? Jaki nalot kolor? Jaki olej jest zalany?
barlit177 Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Opublikowano 7 Listopada 2014 Nalot jest biały a zalałem ja półsyntetykiem
Labiel Opublikowano 12 Listopada 2014 Opublikowano 12 Listopada 2014 Pewnie masz przeciek na uszczelce dekla i gdzieś z zewnątrz świece olejem zalewa. Jak je wykręcasz to olej dostaje się na gwint.
Rekomendowane odpowiedzi