bartallo Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 witam. mam problem z moim 2.8. ALG Q, a w sumie dwa problemy... 1. silnik nie pali na wszystkie gary. przynajmniej takie odnosze wrazenie.. ruszanie jest strasznie ospale i z pedalem gazu wcisnietym prawie do polowy... w czasie jazdy jedzie ale na pedal gazu nie reaguje prawie wcale, a na pewno przyspiesza nie jak 2.8 a 1.6.. najlepsze jest to ze czasami sie odmuli i jedzie normalnie ale za chwile znowu zamula i nie ma na to reguly. nie jest to wina gazu poniewaz na kompie skasowane bledy i jezdzone tylko na benzynie i dalej to samo... komp tez nic nie pokazuje. myslicie ze moze to byc wina świec, przedmuchow na dolocie badz przepustnicy? albo jeszcze czegos innego bo nie mam pojecia. 2. problem polega na tym ze rok temu zmienialem pompe wspomagania i znowu zaczyna buczec i zaczyna ciezko chodzic kierownica i znowu musze wymienic. plyn sprawdzany i zawsze jest.
gieras1988 Opublikowano 8 Listopada 2014 Opublikowano 8 Listopada 2014 może to cewka? u mnie w tej chwili padła cewka, tzn daje prąd tylko na 4 świece, aktualnie czeka mechanik na kumpla który podjedzie z tym samym silnikiem i podmieni cewkę, dopiero się okaże w dodatku na mojej cewce mam znaczek audi (0000) ale jest napis Made in China także ktoś pewnie już ją wymieniał
marzol Opublikowano 10 Listopada 2014 Opublikowano 10 Listopada 2014 Sprawdź świece, przewody, cewkę. Przejrzyj dolot, wyczyść przepustnicę. Obejrzyj przewody podciśnienia. Jest masa rzeczy, które na początek powinieneś sprawdzić. Jakie błędy Ci wyskakują? Robiłeś logi dynamiczne?
Rekomendowane odpowiedzi