Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Potrzebny pilnie schemat regulacji świateł.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :D szukałem trochę na forum ale niestety opcja szukaj nie pomogla mi za bardzo. Chciałem zamontować sobie regulacje świateł(góra dół) w a4 b5 sedan 97 r którą w oryginale nie ma takiej opcji. Mam już przełącznik 8d0941301, wiecie może jaka wiązka jest potrzebna do tego(czy ma jakiś konkretny numer) ewentualnie ma ktoś schemat i wie za co odpowiedzialny jest konkretny pin na przełączniku(jest pięć pinów). chcę to podłączyć do lamp poliftowych valeo.

mcjF33-wybPrQrBqV0esh3w.jpg

mam taki przełącznik, potrzebuje do niego gniazda z tyłu, najlepiej całej wiązki i schematu

8L0971972 jakby ktoś potrzebował gniazda to jest kod, występuje jeszcze jeden rodzaj ale nie mogę go znaleźć fizycznie, tylko w etce (znalazłem w etce po dłuższym czasie obydwa) sama etka nie za wiele pomaga jeżeli chodzi o schemat ale coraz bliżej jestem :D

101249_x800.jpg

wychodzi na to że mam wszystkie części(chyba) potrzebuje schematu, żeby to ogarnąć i podłączyć ładnie, ma ktoś taki? ew. zna go i potrafi prosto narysować? Pilne :)

pomoże ktoś?

może ktoś ma? chodzi mi o same piny w kostce, który do czego... ewentualnie kolory kabli a ja to dopasuje jakoś bo mam kostke z oryginalnymi kablami

Edytowane przez JakubMi

Opublikowano

A silniczki w lampach masz? W Elsie masz schematy.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano

Regulacja świateł.jpg

Edytowane przez badyl666
Wygasł link do zdjęcia

• 5 lat później...
Opublikowano

@JakubMi i co udało ci sie to podłaczyc? może podzielilbys sie wiedzą? mam auto ze szwajcarii, i nie mam tej regulacji,  a troche lipa :/ silniczki kupie, pokretło tez, ale nie wim jak wiązke skleić :/ pojęcie o kabelkach mam :P

Opublikowano

WIĄZKĘ zamów u Kaju, będzie i szybciej i łatwiej. 
a opis co z czym POŁĄCZYĆ, pewnie dostaniesz GRATIS

Opublikowano

Co to za filozofia wiązkę zrobić? Kupujesz kilka metrów przewodów 0,5mm2. Kup silniczki z wtyczkami - wtyczki są 3pinowe.  W oryginalnej instalacji te przewody idą do pokrętła regulacji w kabinie - z jednej lampy oraz z drugiej. Ja osobiście przeciągnąłbym jedynie przewód sygnałowy do pokrętła. Masę i +12V po włączeniu mijania wziąłbym z wtyczki w lampie. Do pokrętła w kabinie musisz podciągnąć masę, +12V po włączeniu świateł mijania i +12V po włączeniu świateł postojowych(do podświetlenia przycisku).

Schemat instalacji w a4 b5 jest dostępny pod poniższym linkiem. Na stronie 13stej jest elektryczna regulacja wysokości świateł.