Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak zakodować radio by po zgaszeniu silnika sie nie wyłączało

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Tom A4 . Tak dokladnie jest. Przyciski się podświetlają ,a radio juz nie działa. Tez myślałem o tym żeby podmienić plus który ginie dopiero po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki. Mialem nadzieje ze można to zrobić kodowaniem. Pz

Opublikowano

Magistrala Can jest prawidłowo podpięta świadczy o tym działające podświetlenie. Musisz zrobić to tak jak powinno, za wyłączenie radia po wyjęciu kluczyka odpowiada can. Problemu szukaj w podpięciu radia nie w kodowaniu i magistrali can. Wymontuj radio i na 99% zobaczysz tam nie oryginalne połączenia.

Opublikowano
  • Autor

Mysle ze wszystko jest oryginał tylko wersje USA maja taki bajer

Opublikowano

żadna wersja nie ma takiego( bajeru ) musi wszystko działać dłubał tam ktoś i tyle może było inne radio a do sprzedaży władowali ori.

Opublikowano
  • Autor

żadna wersja nie ma takiego( bajeru ) musi wszystko działać dłubał tam ktoś i tyle może było inne radio a do sprzedaży władowali ori.

Kolego może cię zdziwię ale mialem b6 uda i miała ten sam bajer. Byla oryginalna w 100%.
Opublikowano

zastanów się i nie gadaj bzdur :facepalm:

Edytowane przez Tom A4

Opublikowano
  • Autor

Nad czym mam się zastanowic

Oba auta byly z USA

Opublikowano

skoro twierdzisz że oba tak miały to po co pytasz jak to zniwelować, zakodować. Byłem przed momentem u znajomego który naprawia usy i nie ma czegoś takiego jak twój bajer. Może masz auta od jednego importera i on składa z 3 rozbitków jednego usa i później takie cyrki są

Edytowane przez Tom A4

Opublikowano

Sprawdź po prostu czy ktoś grzebał przy instalacji radia, w ELSIE na schematach zasilania radia niema wzmianki o wersji USA czy Europa, dla potwierdzenia że radio jest w wersji USA i nie było grzebane powinno mieć nieparzyste wartości częstotliwości po przecinku czyli np 90,3; 90,5 itd

Opublikowano

widziałem nie jedno w autach z za oceanu i uwierz mi ciężko byś się zdziwił jakie niektóre to ulepy.

Opublikowano
  • Autor

Dokladnie nie ma parzystych częstotliwości. Radio jest na pewno w wersji Usa bo tez jest klwaisz od radia sat.

Opublikowano

auto masz przystosowane do przepisów w pl ? tzn lampy przód, kierunki tył może coś było dłubane w instalacji i jest spierdzielone

Opublikowano
  • Autor

Tom ja tez widziałem nie jedne cuda i nie koniecznie z USA. Mnie jedynie zastanowila zbierznosc sytuacji. B6 i B7 miały to samo. W b6 sobie dalej spokój z tym tematem steraz chcę to zrobić.pz

Opublikowano

napisałem ci zerknij do radia widzisz że nie ma różnic w instalacjach us a eu musi być coś nadłubane. Zauważ że tylko ty masz taki problem ,a nie jeden użytkownik forum ma auto z usa ,a temat tylko jeden i tylko ty masz problem.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Ok dzieki za podpowiedzi. POzdrawiam i Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku

Wyciagalem radio i instalacja ori. Nie widac sladu żeby cos bylo dłubane. Pz
Problem rozwiązany. Trzeba zmienić radio na Europę.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie. U mnie też występuje problem z radiem. Fabrycznie było u mnie prawdopodobnie rns-e, ale zostało zamienione na bns 5.0, przez co instalacja była podobno lekko modyfikowana. Radio nie włącza się ani nie wyłącza po przekręceniu kluczykiem. Trzeba je samemu włączać/wyłączać przyciskiem. Poza tym wyłącza się w trakcie jazdy mniej więcej co 30 min ( i trzeba je samemu włączać ). Po przeczytaniu wielu postów wynika że może być problem z komunikacją po kablu can. Co mogę z tym zrobić? Jak sprawdzić czy can działa poprawnie? Z tego co wiem odpowiada on także za starowanie radiem z kierownicy, a to akurat działa.

Edytowane przez skiline11

Opublikowano

masz nie podlaczony can co radia.

https://data.motor-talk.de/data/galleries/0/114/8119/50293555/steckerbelegung-rns-e-zu-5-0-6220671820383859670.jpg

przy zmianie z rns-e na bns 5.0 tak trzeba pozmieniac kabelki.

Opublikowano

masz nie podlaczony can co radia.

https://data.motor-talk.de/data/galleries/0/114/8119/50293555/steckerbelegung-rns-e-zu-5-0-6220671820383859670.jpg

przy zmianie z rns-e na bns 5.0 tak trzeba pozmieniac kabelki.

Dzięki za schemacik. Zastanawia mnie tylko to że na tym schemacie nie ma nic o polu D, gdzie w pole 9 jest wpięte CanHigh, a w pole 10 CanLow, i to prawdopodobnie z tymi kablami jest problem. Wcześniej zrobiłem sobie zdjęcie tego fragmentu, i wygląda na to, że prawidłowe kable są tam powpinane. Spróbuję jeszcze dzisiaj zamienić te kabelki co są na tym schemacie, który wysłałeś i zobaczę czy chodzi, ale z tego co widzę to są to kable od mikrofonu telefonu ( C1 i C7) ( nie do końca wiem do czego jest ten B5 (Diagnoza L) ), a z tego co widzę to mikrofon, działa bo udało mi się trochę poszprechać po niemiecku z radiem :-).

Takie kable mam wpięte w sektor D na kostce jak na tym zdjęciu : http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/73c42f0fca7d5d1f

Edytowane przez skiline11