Skocz do zawartości
IGNOROWANY

co to za rurka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam mam takie małe pytanko gdyż ostatnio zajrzałem pod maske i znalazlem rurke która do niczego nie idzie to tak powinno być? rozmawiałem z kolegami na ten temat i jeden jest mechanikiem powiedział ze moze mi brakować seryjnego dv(czy tam blow offa nie znam sie na tym) ale nie jest pewien na 100% wiec chciałem sie was zapytać o zdanie.

Tu daje link do zdjecia silnika i tej rurki o która dokładnie mi chodzi

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fc573c7151400150.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f0a333347cc3d1e1.html

Edytowane przez Piotr92
Opublikowano

Ta rura idzie od odmy, brakuje Ci separatora oleju ktory wchodzi di TIPa

Opublikowano

jest to jakaś duża przeszkoda w użytowaniu samochodu i czy pilnie powinnienem to zamontować ? bo samochod niedawno kupilem i sie zastanawialem co to jest ;/

Opublikowano

bedzie Ci walic olejem i silnik nie bedzie miec prawidłowej mocy

sept1120122088.jpg

Opublikowano

dziekuje ci bardzo za podpowiedz :) nie wiedzie moze skad to najlepiej zamówic i ile moze to kosztowac?

Opublikowano

gdzies mi taki lezy, moge Ci wysłac

potrzebujesz jeszcze gumowego węża z wewnetrznym fi20 i 3 opaski zaciskowe do montazu

Opublikowano

Napisz mi na priv ile byś za niego chciał bo cos nie moge do ciebie wiadomości wysłać :)

Opublikowano

zadzwon do mnie jutro to omówimy temat

Opublikowano

dobra to zadzwonie na pewno ;)

Opublikowano

gdzies mi taki lezy, moge Ci wysłac

potrzebujesz jeszcze gumowego węża z wewnetrznym fi20 i 3 opaski zaciskowe do montazu

Dev uwielbiam Twoje podejscie:)

Witam mam takie małe pytanko gdyż ostatnio zajrzałem pod maske i znalazlem rurke która do niczego nie idzie to tak powinno być? rozmawiałem z kolegami na ten temat i jeden jest mechanikiem powiedział ze moze mi brakować seryjnego dv(czy tam blow offa nie znam sie na tym) ale nie jest pewien na 100% wiec chciałem sie was zapytać o zdanie.

Tu daje link do zdjecia silnika i tej rurki o która dokładnie mi chodzi

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fc573c7151400150.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f0a333347cc3d1e1.html

powinienes miec taki czarny plastikowy zaworek ktory z jednej strony w odme ktora idzie na sprezarki a 2gi koniec w ta rurke...groszowa sprawa i latwa w zamontowaniu...najlepiej zwalic prawy reflektor

Opublikowano

niestety, nie znalazłem gnojka, gdzies mi wsiąkł :kwasny:

jak znam życie to sie menda znajdzie jak nie bedzie juz potrzebny

Opublikowano

niestety, nie znalazłem gnojka, gdzies mi wsiąkł :kwasny:

jak znam życie to sie menda znajdzie jak nie bedzie juz potrzebny

bedzie Dev bedzie....nie koledze to pomozesz komus innemu ale miejmy nadzieje ze znajdziesz by autorowi podac pomocna dlon:)

Opublikowano
Opublikowano

dokladnie o takim mowa!!!!!

akurat kolega Dev(Tomasz) nam ciagle pomaga wiec wielki szacunek dla niego!!!!najlepiej zapisz sobie jego numer i dzwon smialo bo facet widac ze chce usilnie nam pomagac:)jak juz kiedy wspominalem tutaj takich lduzi ze swieca szukac!!!!

p.s zobacz ze nawet zna rozmiary/typy śrub/kluczy

Opublikowano (edytowane)

spisz sobie ten nr: 034 129 101 B i podjedz do jakiegoś sklepu z czesciami typu ICars i zapytaj o nowy, moze będa mieli za pare złotych

Edytowane przez Dev
Opublikowano

no wlasnie zadzwonie do intercarsu bo mam nie daleko albo do ktd bo tez jest obok mnie moze beda mieli za pare groszy to zamówie do kolegi na warsztat to jeszcze po zniżce bede mial :D

A co do numeru to mam juz jego zapisany ale nie chce mu pupy zawracać takimi głupotami wiec wole pytać na forum jak bedzie miał czas to mi odpisze ale masz racje jest mega pomocny i zna kazdy szczegół tego samochodu :P

Opublikowano

lepiej juz zadzwon jak potrzeba

Opublikowano

no wlasnie zadzwonie do intercarsu bo mam nie daleko albo do ktd bo tez jest obok mnie moze beda mieli za pare groszy to zamówie do kolegi na warsztat to jeszcze po zniżce bede mial :D

A co do numeru to mam juz jego zapisany ale nie chce mu pupy zawracać takimi głupotami wiec wole pytać na forum jak bedzie miał czas to mi odpisze ale masz racje jest mega pomocny i zna kazdy szczegół tego samochodu :P

nieprawda.....dzwon do niego o byle pier**le....zawsze pomoze!!!! Tomek jest mega spoko:)

p.s zgadzam sie,zna,dlatego warto z nim dyskutowac

Opublikowano (edytowane)

akurat kolega Dev(Tomasz) nam ciagle pomaga wiec wielki szacunek dla niego!!!!najlepiej zapisz sobie jego numer i dzwon smialo bo facet widac ze chce usilnie nam pomagac:)jak juz kiedy wspominalem tutaj takich lduzi ze swieca szukac!!!!

p.s zobacz ze nawet zna rozmiary/typy śrub/kluczy

nieprawda.....dzwon do niego o byle pier**le....zawsze pomoze!!!! Tomek jest mega spoko:)

p.s zgadzam sie,zna,dlatego warto z nim dyskutowac

Widać, że Tomka lubisz, ale że aż tak??? :grin::doh:

Edytowane przez omzig
Opublikowano

Dzis zakupiłem tą cześć która mi podaliście (koszt nowego 60zł) + złączki ale nie mieli weżyka i zastanawiam sie gdzie go dostane ;/ zastanawiam sie nad allegro ale nie wiem jaki dokładnie wybrać