michalski83 Opublikowano 12 Listopada 2014 Opublikowano 12 Listopada 2014 Panowie co może dawać taki dzwięk w silniku http://www.youtube.com/watch?v=YaZtW1GkP2Y&list=UU_9MP15i8XgwctypzFdArvQ na dniach będę chciał oddać autko do mechanika ale mam do przejechania jeszcze koło 400km i nie wiem co to może być
SowaBezOka Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 jak przygazujesz to cykanie wzrasta wraz z obrotami?
michalski83 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Opublikowano 14 Listopada 2014 jak przygazujesz to cykanie wzrasta wraz z obrotami? dzisiaj wymieniłem olej już nie ma tego efektu
Shiftback Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) jak przygazujesz to cykanie wzrasta wraz z obrotami? dzisiaj wymieniłem olej już nie ma tego efektu zawsze cyka odpowietrzenie baku paliwa po lewej stronie przy silniku, może grać łańcuszek napinacza, mogą grac popychacze, moim zdaniem olej uspokoił ale jeśli szło z silnika to wróci, dobry osłuch masz zrobić.... efekt diesla, nie? Edytowane 15 Listopada 2014 przez Shiftback
quadral20004 Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) pewnie jezdziles na syntetyku 200kkm ;p a tak powaznie to pewnie spozniles sie troche z wymiana oleju:) Edytowane 15 Listopada 2014 przez quadral20004
Shiftback Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 jak przygazujesz to cykanie wzrasta wraz z obrotami? dzisiaj wymieniłem olej już nie ma tego efektu co wlałeś? choć to bez znaczenia jeśli silni zaczyna rzężić
michalski83 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) jak przygazujesz to cykanie wzrasta wraz z obrotami? dzisiaj wymieniłem olej już nie ma tego efektu co wlałeś? choć to bez znaczenia jeśli silni zaczyna rzężić Wlałem Motul x-cess 5w40 przejechałem koło 400km na chwilę obecną jest cisza , poprzedni własciciel nie wymieniał oleju raczej przez długi czas więc była smoła ale samochód ewidentnie ciszej pracuje znikło cykanie Edytowane 16 Listopada 2014 przez michalski83
quadral20004 Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 jak przygazujesz to cykanie wzrasta wraz z obrotami? dzisiaj wymieniłem olej już nie ma tego efektu co wlałeś? choć to bez znaczenia jeśli silni zaczyna rzężić Wlałem Motul x-cess 5w40 przejechałem koło 400km na chwilę obecną jest cisza , poprzedni własciciel nie wymieniał oleju raczej przez długi czas więc była smoła ale samochód ewidentnie ciszej pracuje znikło cykanie dziwne ze odrazu nie zmieniles oleju
michalski83 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Opublikowano 16 Listopada 2014 jak przygazujesz to cykanie wzrasta wraz z obrotami? dzisiaj wymieniłem olej już nie ma tego efektu co wlałeś? choć to bez znaczenia jeśli silni zaczyna rzężić Wlałem Motul x-cess 5w40 przejechałem koło 400km na chwilę obecną jest cisza , poprzedni własciciel nie wymieniał oleju raczej przez długi czas więc była smoła ale samochód ewidentnie ciszej pracuje znikło cykanie dziwne ze odrazu nie zmieniles oleju więc odrazu nie zmieniłem oleju dlatego że autko mam niecały miesiąc
quadral20004 Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 To na pszyszlosc juz wiesz ze nie warto ufac poprzednim wlasciciela.w swojej wyminilem wszystkie filtry i olej choc bylem w aso.znalem historie i moglem smialo zrobic jeszcze 10tys km.ale i tak wyminilem
michalski83 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Opublikowano 16 Listopada 2014 To na pszyszlosc juz wiesz ze nie warto ufac poprzednim wlasciciela.w swojej wyminilem wszystkie filtry i olej choc bylem w aso.znalem historie i moglem smialo zrobic jeszcze 10tys km.ale i tak wyminilem Tak dokładnie jak piszesz nie warto ufać poprzednim właścicielom , nawet żadnym karteczkom które gdzieś są przyklejone pod maską że olej wymieniany a faktycznie tak nie jest tak samo będę wymieniał na dniach rozrząd ogólnie pakiet startowy na początku
dawid332 Opublikowano 30 Marca 2016 Opublikowano 30 Marca 2016 Witam , i po zmianie oleju cisza?? ,rowniez tak mam , ale po nagrzaniu silnika ? pomocy;/ auto dopiero zakupione
Rekomendowane odpowiedzi