ggrreeggoorr Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 Witam serdecznie. mam odprysk na szybie czołowej, nie jest on duży, jest mniejszy niż 1 gr. i teraz moje pytanie brzmi czy ktoś kiedykolwiek kleił szybę? mam na myśli oczywiście naprawę u fachowca, droga taka przyjemność? i czy wygląda to dosyć dobrze? pozdrawiam
Homiczek Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 ja ale nie w audi. koszt chyba w Krk był 60-80 zł. cel - zatrzymanie dalszego pękania - a wygląd to w zasadzie nic sie nie zmieniło. a spodziewałem się, że panowie zaleją ubytek, wypolerują itp i że śladu nie będzie, ale "tak to tylko w erze"
Robero321 Opublikowano 14 Listopada 2014 Opublikowano 14 Listopada 2014 Jeśli odprysk masz bezpośrednio w miejscu przez które patrzysz na drogę to będzie się rzucać w oczy i denerwować jeśli gdzieś z boku to możesz kleić . Kleiłem kiedyś w innym pojeździe pęknięcie nie było aż tak duże jak u Ciebie i generalnie zrobili to pożądanie bo jak ktoś nie wiedział to nie rzucało się w oczy zależy na kogo trafisz i jak bardzo zmasakrowana szyba
dawidos89 Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 Witam serdecznie. mam odprysk na szybie czołowej, nie jest on duży, jest mniejszy niż 1 gr. i teraz moje pytanie brzmi czy ktoś kiedykolwiek kleił szybę? mam na myśli oczywiście naprawę u fachowca, droga taka przyjemność? i czy wygląda to dosyć dobrze? pozdrawiam Kolego jak będziesz ubezpieczał auto to udaj się do PZU i za 80zł ubezpiecz sobie szyby:) Zamiast kleić ubytki na następny raz wymienią Ci szybę na nową
ggrreeggoorr Opublikowano 15 Listopada 2014 Autor Opublikowano 15 Listopada 2014 odprysk jest u dołu szyby od strony pasażera nie jest denerwujący ale boję się, że po czasie zacznie coś tam pękać
djtatra Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 Witam serdecznie. mam odprysk na szybie czołowej, nie jest on duży, jest mniejszy niż 1 gr. i teraz moje pytanie brzmi czy ktoś kiedykolwiek kleił szybę? mam na myśli oczywiście naprawę u fachowca, droga taka przyjemność? i czy wygląda to dosyć dobrze? pozdrawiam Kolego jak będziesz ubezpieczał auto to udaj się do PZU i za 80zł ubezpiecz sobie szyby:) Zamiast kleić ubytki na następny raz wymienią Ci szybę na nową Kolego wymienią na nową ale zamiennik a nie ori :] przerabiałem to :] pozbylem się ori szyby przez mały odprysk :/
egon_81 Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Ja kleiłem małego pajączka od razu po uszkodzeniu od kamienia, fachowcy skleili dobrze za 100zł, po półtora roku nic się nie powiększyło. Jest on u góry po prawej stronie. Mimo, że miałem ubezp. w PZU na szyby to nie zdecydowałem się na wymianę na jakiś gówniany zamiennik. Głównie z powodu tego iż bałem się, że szybiarze przy wycinaniu kleju mi podrapią lakier i może coś rdzewieć lub coś będzie nie tak. Ogólnie nie przeszkadza mi mały pajączek śr. około 0,6cm, Jak ktoś nie wie, że jest to go nie zobaczy. Edytowane 16 Listopada 2014 przez egon_81
sadowiak Opublikowano 16 Listopada 2014 Opublikowano 16 Listopada 2014 Ja też kiedyś kleiłem w innym aucie. Można kleić jeśli całe uszkodzenie nie jest większe niż moneta dwuzłotowa. Fajnie jeśli byś miał ubezpieczenie szyby bo przy takiej operacji może ona pęknąć i wtedy już tylko wymiana. Ja przejeździłem dwa i pół roku i nic się nie działo a moim zdaniem lepsza oryginalna klejoną niż nowy zamiennik.
Rekomendowane odpowiedzi