arek a4 Opublikowano 25 Września 2008 Opublikowano 25 Września 2008 Witam kontrolka hamulców mi się pali na desce a jakim kodem ją wyłączyć. Dzięki pozdro
Wąski Opublikowano 25 Września 2008 Opublikowano 25 Września 2008 A klocki masz jeszcze ? albo uszkodzony przewód od czujnika .
arek a4 Opublikowano 25 Września 2008 Autor Opublikowano 25 Września 2008 klocki mam tylko nie mam kabla ktory dochodzi do klocków i ktos mi doradził zeby wylączyc w liczniku. Co Ty o tym myslisz?
arek a4 Opublikowano 25 Września 2008 Autor Opublikowano 25 Września 2008 to co mam zrobic jesli niemam przewodu ktory dochodzi do klocków i nie moge go odnalesc. a cały czas mi sie pali ta kontrolka od klocków a chciałbym ją wyłączyc.
Wąski Opublikowano 25 Września 2008 Opublikowano 25 Września 2008 Jak to nie masz ? a był ? obcięty ? czy co ?
arek a4 Opublikowano 25 Września 2008 Autor Opublikowano 25 Września 2008 poprostu go niema,nie moge go poszukać,bo gdyby był to bym go podłączył. Klocki mam z czujnikami niemam co do nich podłaczyć i cały czas mi sie pali kontrolka
lukaszr Opublikowano 25 Września 2008 Opublikowano 25 Września 2008 poprostu go niema,nie moge go poszukać,bo gdyby był to bym go podłączył. Klocki mam z czujnikami niemam co do nich podłaczyć i cały czas mi sie pali kontrolka To zmień klocki na takie jakie powinny być i przestań kombinować.
arek a4 Opublikowano 25 Września 2008 Autor Opublikowano 25 Września 2008 lukaszr klocki są takie jak powinny byc i nic nie kombinuje kolego tylko chce rozwiązać problem!
lukaszr Opublikowano 25 Września 2008 Opublikowano 25 Września 2008 lukaszr klocki są takie jak powinny byc i nic nie kombinuje kolego tylko chce rozwiązać problem! Gdyby klocki były takie jakie powinny to byś miał czujnik ich zużycia, podłączył i kontrolka by się nie paliła. Chyba, że nie masz w aucie klocków z czujnikiem, ale wtedy to co się świeci to nie jest kontrolka hamulców.
arek a4 Opublikowano 25 Września 2008 Autor Opublikowano 25 Września 2008 jescze raz. Mam klocki z czujnikiem tylko ze z auta nie wychodzi kabelek który powinien byc podłączony do klocków. a nie moge go poszukac a kontrolka sie pali cały czas od napewno od klocków. Jeden z kolegow powiedział mie ze czujnik klockow jest sterowany masą i idzie bezposrednio do licznika. Ze niby mam przekodować (wyłączyc) moze tak jak i poduszki airbag. niemam pojecia.
lukaszr Opublikowano 25 Września 2008 Opublikowano 25 Września 2008 Zdejmowałeś koło i szukałeś gdzieś tych przewodów ? Dziwne, że ich nie ma
arek a4 Opublikowano 25 Września 2008 Autor Opublikowano 25 Września 2008 no szukałem i poprostu ich niema. Wiem dlamnie tez jest to dziwne chocjaz by były uciete to by było po problemie,ale ich nie ma i tak mysle co zrobic zeby kontrolke na desce rozdzielczej zgasić. masz moze jakis pomyl bez wyciągania zegarów?
tomcio1600 Opublikowano 26 Września 2008 Opublikowano 26 Września 2008 Wrzuc foto tej kontrolki bedziemy pewniejsi... Sprawdzałeś poziom płynu hamulcowego ??
pox Opublikowano 26 Września 2008 Opublikowano 26 Września 2008 Z tego co się orientuję, to kontrolka sterowana jest masą, jeżeli przewodu by nie było, to kontrolka by się nie świeciła. Prawdopodobnie kabel jest gdzieś ucięty i zwiera do masy. Co do kodowania licznika, to już kilka razy było na forum. Opis kodowania licznika masz tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/komputer_pokladowy_zmiana_jezyka-t6676.0.html[br]Dopisany: 26 Wrzesień 2008, 13:09_________________________________________________Musisz w kodowaniu zmienić pierwszą część (AA) - od tego co masz zapisane odejmujesz 1
arek a4 Opublikowano 26 Września 2008 Autor Opublikowano 26 Września 2008 płyn i reszta jest ok. To jst link do fotki http://img524.imageshack.us/my.php?image=obraz2wi9.jpg[br]Dopisany: 26 Wrzesień 2008, 15:45_________________________________________________płyn i reszta jest ok. To jst link do fotki http://img524.imageshack.us/my.php?image=obraz2wi9.jpg[br]Dopisany: 26 Wrzesień 2008, 15:48_________________________________________________ok dzieki juz ją wyłaczyłem pozdawiam
Rekomendowane odpowiedzi