Skocz do zawartości
IGNOROWANY

"dmucha powietrzem"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie... po odkręceniu korka od wlewu oleju na włączonym silniku dmucha powietrzem... już sam nie wiem .. jedni mówią że się kończy silnik inni że to normalne .. jak jest u was? strasznie mocno nie dmucha ale mimo wszystko czuć to na ręce ;d

Opublikowano

Wszystko gra. Nie brać do bani. Jeśli po odkręceniu nie wyrzuca korka to jest ok. U mnie też dmucha a mam kompresji ponad 14 bar (1.8).

Opublikowano

sprawdzałem to na autkach benzynowych seicento cinquecento matiz i tego efektu nie ma ;d w sumie są to małe silniki o niskich mocach to może dlatego

Opublikowano

a co ma moc do tego? ;)

Opublikowano

Szczerze mówiąc nie spotkałem się jeszcze z totalnym brakiem dmuchania z korka. Wydaje mi się , ze zależne jest to jeszcze od typu odmy zastosowanego w danym silniku i ewentualnie jej separatora.

Ogólnie kurde nie macie czym się zamartwiać? Olej temat i jeździj i tak nic z tym nie zrobisz. Ewentualnie sprawdź drożność odmy jak się nudzisz.

Opublikowano

która to ta odma ? ;d

Opublikowano

Wpisz w google 1.9 tdi AFN odma i nie świruj. Na elektrodzie albo strefie już byś wyrwał warna a temat poleciałby do kosza :wink:

Opublikowano

Masz diesla, to normalne.

Opublikowano (edytowane)

U mnie separator odmy puszcza olej jak kran, ale tylko gdy podłączę odme do dolotu i podciśnienie zacznie ciągnąć olej ;)

Odma w butelce - tymczasowo [za niedługo OCT] i odkręcenie korka wlewu oleju nie skutkuje żadnym dmuchaniem ani "pufaniem".

Edytowane przez Hezen
Opublikowano

Normalne zjawisko :-)