Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z akumulatorem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem z akumulatorem , kupiłem nie dawno audi 1,8 125km 5v i jak dowiedziałem się samochód stał gdzieś z miesiąc czasu nie użytkowany, na początku palił bez zarzutu , obecnie mam problem z zapaleniem nie jedżę codziennie co 2 -3 dzień na króki dystansach , a raz na dwa tygodnię jade do domu z pracy i robię około 200km ,teraz przy zapalaniu kasują mi się kilometry jakie przejechał ( samochód stoi na dworze ) i przy zapalaniu musże dodać trochę gazu więcej żeby załapał , sprawdzałem jaki jest stan elektrolitu i jest do połowy, akumulator nie jest stary ma 1,5 roku, spróbuję go jeszcze uzupełnić wodą destylowaną i podładować czy to pomoże ?? Czy możę jest to wina alternatora ??

Opublikowano

Do sprawdzenia: napięcie na akumulatorze po nocnym postoju, do ilu voltów spada podczas rozruchu, napięcie ładowania na klemach akumulatora (przy odpalonym silniku, po włączeniu świateł, nawiewu i radia), napięcie bezpośrednio na zacisku alternatora w stosunku do masy i dla świętego spokoju prąd pobierany na postoju.

Akumulator przy braku elektrolitu i rozładowaniu już raczej nie odzyska sprawności, ale trzeba spróbować i wszystko posprawdzać.

Opublikowano

Jeśli kolego poziom elektrolitu jest w połowie i to nie z winy wylania to te aku jest już pewnie śmietnik. Płyty zasiarczone na 100% ale próbuj. Może jeszcze zimę przelatasz.

Opublikowano

Proponuje kupić nowy aku a nie bawić się w dolewki. Lepiej na tym wyjdziesz.

Edytowane przez jacek70

Opublikowano

No akumulator raczej do zmiany ;) Ale sprawdz jak kolega ci radzi napięcia rano i po odpaleniu :wink: