Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sytuacja awaryjna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Właśnie z ciągnąłem moją A4 z drogi,żona wyjechała do pracy i nie dojechała.Auto zgasło i tyle,a że 5000 km temu powinienem wymienić rozrząd więc od razu uznałem że stało się najgorsze,po zdjęciu osłony okazało się że pasek nie pękł,ale przesunął się 2-3 mm w str. silnika i tyle samo paska się wystrzępiło.

Czy mogło to spowodować przestawienie się rozrządu? czy może usterki nie odpalania szukać gdzie indziej bo zanim zaciągnę auto do mechanika wolę wiedzieć co i jak żeby mnie nie naraził na niepotrzebne koszty.

Dzięki za odpowiedzi i instrukcje.

Opublikowano

założyć nowy pasek, ustawić rozrząd tak jak być powinien i zobaczyć czy odpali. Daj zdjęcie jak się przesunął. Mógł przeskoczyć i wyszczerbiło ząbki albo coś z napinaczem. Silnik masz AJM ?

Edytowane przez Jarek882

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej, założyc nowy pasek i prubowac

Opublikowano

Niech najpierw sprawdza na znaki, czy wszystko pasuje, bo jak nie to moze byc tak ze nawet szkoda na pasek wydawac jak sie przesunal

Opublikowano
  • Autor

właśnie sprawdziłem błędy i jest jeden:

19464 Nie znany kod błędu
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem- nie mogę znaleźć co on oznacza.

Opublikowano

Podaj dokładniej opis błędu bo 19464 moze miec kilka przyczyn. Po pierwsze, zeby komputer wysterował odpowiednio pompki, to musi dostac prawidłowy sygnał z czujnika G40. Jak nie ma sygnału to, jest wtedy problem z odpaleniem. Ten błąd moze również oznaczac, ze czujnik położenia wałka rozrządu G40 świruje, bo rozrząd Ci się rozjechał i synchro jest poza zakresem regulacji. Ustaw rozrząd na 0 (na blokadach), przekręć klika razy wałem korbowym (ręcznie kluczem), sprawdź, czy jest ustawiony poprawnie i spróbuj odpalić.

Edytowane przez Lukasz_N

Opublikowano
  • Autor

No i sytuacja opanowana,rozrząd przeskoczył o jeden ząbek,pasek wyglądał jak by był po większym przebiegu (nie wiem czy możliwe żeby poprzedni mechanik go nie wymienił) koszt 1000 zł. to zabolało :facepalm: choć bardziej by bolało jak by pękł (szczęście w nieszczęściu).dzięki za podpowiedzi choć następnym razem zainwestuję w blokady i sam spróbuję go wymienić,na pewno z pomocą forum dam radę.

Pozdrawiam forumowiczów.

Opublikowano

Czyli tak jak przypuszczalem. G40 byl poza zakresem regulacji, bo rozrzad sie rozjechal, stad ten blad. Masz szczescie ze tloki sie nie pocalowaly z zaworami, bo wtedy koszta znacznie wieksze :kwasny: