Zonk_Maestro Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Panowie może ktoś coś doradzić co może byc przyczyną nie otwierania sie tylnych drzwi z pilota?? zamyka normalnie tylko problem pojawia się przy otwieraniu..
wrclaguna Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 podpinałes kompa ? jakie błedy ?
sowiq Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Standard, niestety. Najprawdopodobniej padł Ci zamek (nie tyle mechanicznie, co elektronika). Ja już wymieniłem po lewej stronie, a teraz mam problem z prawymi drzwiami. O dziwo wszyscy piszą, że lewe drzwi padają częściej Ale pierwszy krok żeby cokolwiek stwierdzić to podpięcie kompa i sprawdzenie błędów. Rzuć okiem tutaj: - http://a4-klub.pl/index.php?/topic/127936-nie-mozna-otworzyc-drzwi-pasazera-od-zewnatrz/ - http://a4-klub.pl/index.php?/topic/269382-problem-z-zamkiem-tylnych-drzwi-008-niezrozumialy-sygnal/
gregziel Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Jeśli zamyka a nie otwiera to najprawdopodobniej uszkodzony silniczek do otwierania machanicznego mechanizmy zamka. Miałem tak i po rozebraniu silniczek był spalony (czarny) i osmolone styki. Nie udało mi się znaleźć takiego silniczka i kupiłem używany zamek. Uwaga przy rozbieraniu tapicerki trzeba mieć specjalne narzędzie do odpięcia kołków mocujących.
norbii1 Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) Miałem to samo i skończyło się na wymianie zamka w ASO dodam ze na kompie wyskakuje błąd sterownika ale sterownik jest ok. to wina zamka, zresztą w serwisie powiedzieli ze te typy tak maja i do tego stacyjka tez pada, nie chce puścić kluczyka Edytowane 20 Listopada 2014 przez norbii1
Rekomendowane odpowiedzi