Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Płyn dolewany do oleju zaraz przed wymiana.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...

Czy ktoś może stosował kiedyś płyny do przepłukiwania silnika z osadów przed samą wymianą oleju.

Widziałem efekt działania takiego płynu w silniku, olej był przezroczysty dosyć ciekawy efekt biorąc pod uwagę to że zawsze jest czarny w dieslach. Gosć miał Toyote 4x4

Co o tym myślicie?

Opublikowano

Dużo ludzi ich używa w tym ja i polecam. Tylko nie kupuj jakiejś najtańszej brei tylko coś porządnego jak z linku.

Opublikowano

Też polecam > należy stosować się do procedury i przypadkiem nie dawać w piz*e jak masz zalany ten płyn tylko parę minut na spokojnie na wolnych ma pochodzić

Opublikowano

Zalewałem właśnie takie Liqui Moly, wypłucze trochę nagaru i wszelkiej maści syfu, dlatego nowy olej pozostanie trochę dłużej czysty. Generalnie nie licz na cud ani nie bój się, że coś od tego padnie.

Opublikowano

Te środki niczego nie naprawiają i zapieczonych pierścieni nie ruszą bo takich cudów nie ma. Ogólnie stosuje się to zapobiegawczo. Ogólnie jeśli od dłuższego czasu używasz olei full syntetyk typu motul czy liqu moly możesz sobie tą płukankę darować. Po tych olejach żaden syf nie zostaje. Ogólnie u mnie LM 5w40 po 10 tyś przy spuszczaniu wygląda tak jak przy wlewaniu. Nawet zbytnio nie ciemnieje.

Opublikowano (edytowane)

Wszystkie A4 benzynowe z Niemiec bodajże już od 2003r. czyli jeszcze B6 były w programie obsługowym Long Life i mimo syntetyku warto jednak wlać tą płukankę :)

Edytowane przez Jakoob
Opublikowano

No po long life to jak najbardziej. Szczególnie w motorach vag 1.8 z tych roczników.