Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Prośba o analize

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych kolegów

Bardzo proszę o odpowiedź czemu nie chce zapalić rano po nocy, dziś już było lepiej koło 5 sekund kręciłem nie było grzania świec, jak jest grzanie to zapali na dotyk zapodaje screeny wszystkich bloków proszę o wyjaśnienie dla czego w czwartym cylindrze nie ma wartości i czy te wartości są dobre z wszystkich grup.

BS

00bsqu9.jpg

01bsow8.jpg

02bsvd3.jpg

03bsiy0.jpg

04bshk8.jpg

05bsvu5.jpg

MB

mb1se4.jpg

mb2cw1.jpg

mb3ew2.jpg

mb4vq7.jpg

mb5sj5.jpg

Będę bardzo wdzięczny

Opublikowano

W czwartym nie ma wartości bo cały pomiar odniesiony jest do pierwszego cylindra: to ten brakujący 4 :naughty: .

Moim skromnym zdaniem z silnikiem jest O.K. Ale niech to powiedzą prawdziwi eksperci.

Co do odpalania po nocy zauważyłem, że jak jest w granicach 7 stopni to kręci ze 2 sekundy, jak w nocy było ponad 10 palił od strzała. Więc jakiekolwiek zapowietrzenie odrzuciłem.

Może to ma związek z tym, że autka mają już swój przebieg a jak wiadomo zapalanie mieszanki w dieslu działa na zasadzie sprężania i wysokiej temperatury. Więc póki nie załączają się świece to rozruch trwa odrobinę dłużej.

Ale Twoje 5 sek to już trochę dużo... jaki przebieg, tylko oryginalny a nie ten z licznika ??

Opublikowano
  • Autor

i dla tego stawiam na aku jak było ciepło w nocy to palił na tyk zobaczę jak będzie jutro bo dziś piękna pogoda i bardzo ciepło. jak będzie bez zmian to będę musiał zapiąć prostownik i na maksa i wtedy będę miał pewność że aku.

Czekam na wypowiedzi jeszcze ekspertów w tej dziedzinie

Opublikowano

Kłania się termostat :wink4:

Opublikowano
  • Autor

termostat nie ma nic do odpalenia, ale on ma 6 miesięcy nie ori ale chyba takiej różnicy nie będzie może z 5 stopni jak by był ori

Opublikowano

do odpalania napewno nie :no: ale napewno będzie różnica w odczytaniu z vaga np. kąta wtrysku, może tutaj jest problem

Opublikowano
  • Autor

masz racje ale myśle że nie o dużo się zmieni teraz wynosi 053-055 a na pewno do 60mchyba nie dojdzie muszę go dobrze rozgrzać i wtedy się przekonać

Opublikowano

Niewiele z tego mozna wyczytac... zaloguj fure zgodnie z tematem o diagnostyce...

Opublikowano

a wytłuamczcie mi dlaczego w grupie 004 kolega ma 1,3 BTDC przy wymaganym 1,7 ATDC :mysli: Przecie to 3 stopnie różnicy. Nie wspominając, że w 000 jest wartość niby prawidłowa zarówno w grupie normalnej jak i BS czyli 54-55. O co kaman?

Opublikowano

a wytłuamczcie mi dlaczego w grupie 004 kolega ma 1,3 BTDC przy wymaganym 1,7 ATDC :mysli: Przecie to 3 stopnie różnicy. Nie wspominając, że w 000 jest wartość niby prawidłowa zarówno w grupie normalnej jak i BS czyli 54-55. O co kaman?

004 mozna adpatowac ... i nie ma to wplywu na odpalanie ...

za pomca adaptacji 004 przesuwwamy cala mape [gora/dol]

Opublikowano

że grupa 004 to nie ma wpływu na odpalanie to wiem. Ale i tak nie zrozumiałęm do końca - mówisz, że wartość kąta na biegu jałowym można dowolnie ustawić vag`iem :mysli: Myślałem, że kąt koryguje sie tylko ustawieniami pompy mechanicznie i że jest to jednocześnie ta sama wartość co w jednostach podana w grupie normalnej 000 (tylko tutaj podana w stopniach).

BTW - czy taka duża różnica w kątcie wymaganym a rzeczywistym na iegu jałowym przekłada się na różnice w kącie dynamicznym? Spanky no nie bądź taki i podziel się troche wiedzą. Trochę bardziej rozwięźle, nie jednym zdaniem :naughty:

BTW2 - no i przy okazji, może jak będziesz miał dobry humor coś skrobniesz jeszcze na ten temat http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_kat_synchronizacji-t42934.15.html :gwizdanie:

Opublikowano

dawka paliwa spora :)