ŁukaszEr Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 Czesc mam problem chyba z ukladem kierowniczym a wiec przy predkosci 100 samochod tanczy dokladnie przod na drodze zawieszenie jest sprawne na stacji kontroli pojazdow pokazalo wszystko sprawne. Czyja to jest wina maglownicy ? dodam ze wspomaganie troche ciezko chodzi ale z maglownicy nie cieknie posiadam audi a4 b6 2001 r 130 km pomocy
dota4fun Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 1. sprawdź ciśnienie w oponach, 2. Sprawdź czy nie zgubiłeś odważnika, 3 zbieżność 4 sprawdź same opony, 5 Sprawdz luzy na kierownicy, 6 sprawdz w jakim stanie jest płyn w zbiorniczku. A tak w ogóle sprecyzuj co znaczy tańczy. ściąga w prawo, lewo , czy rzuca w lewo i prawo, możesz też sprawdzić czy nie hamuje Ci przednich kół.pozdro
ŁukaszEr Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Opublikowano 24 Listopada 2014 a wiec tak ogolnie samochod sciaga na prawo lewo ii owszem mam luzy na kierownicy i to moze byc przyczyna?. W jakim stanie jest plyn ? w jakim sensie wyjasnij jak bys mogl
dota4fun Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 Jeżeli luzy są po za zakresem tolerancji tam może cos się dziać Po pierwsze ilość płynu i czy nie jest stary i zanieczyszczony. Na Twoim miejscu sprawdziłbym dokładnie czy drążek reakcyjny jest odpowiednio przykręcony, Przychodzą do glowy różne przyczyny od prostych typu niedokręcone koło czy luzy na łożysku. oglądnij dokładnie zawieszenie, śruby mocujące zarowno z przodu jak i z tyłu.
artur10a Opublikowano 14 Grudnia 2014 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Mam podobny problem, jadąc prostą drogą np 100-130 km/h trzymając kierownicę prosto, auto trochę ściąga w lewo bądź prawo cały czas trzeba jakby kontrować delikatnie dosłownie, na postoju przy wyłączonym silniku jak dasz szybkie ruchy w prawo w lewo czyć jakiś luz na kierownicy, stan zawieszenia ok, dzieje sie tak na zimowkach i letnich czyli kola odpadaja. Może to być wina magla? bądź nie wiem jak jest w a4 krzyżaka kolumny kierowniczej? Ogólnie jeszcze nie spr zbieżności ale wydaje sie być ok, bo jeżdzę już kilkanaście tyś. i ząbkowania opon i bocznego zużycia nie ma.
Enduro Grybów Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 Krzyzak odpada,jeszcze nie słyszalem zeby kkomuś się zepsuł.Proponuje sprawdzić zbieżność bo kola przednie moga byc rozbiezne i dla tego ściąga raz w prawo raz w lewo.
Rekomendowane odpowiedzi