demen87 Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 Witam, jestem świeżym posiadaczem A4 B7, i mam problem, dość poważny biorąc pod uwagę komfort i bezpieczeństwo jazdy. Do rzeczy: kupując moje audi nie sprawdzałem czy światła działają poprawnie, z tego co wiem reflektory przednie były zmienione z oryginalnych na soczewkowe. Po krótkiej przejażdżce nocną porą zorientowałem się ze jest coś nie tak z oświetleniem drogi, wiec zabrałem się za ręczną regulację reflektorów. Z prawym poszło bez problemów, za to z lewym porażka. Kręcenie śrubokrętem, nic nie dawało gdyż plastikowa śruba od regulacji obracała się bez skutku. Po wykręceniu tejże śruby okazało się że cały mechanizm regulacji jest uszkodzony. I pytanie do Was drodzy forumowicze, czy da się coś z tym zrobić bez poważnych wkładów finansowych?
Robero321 Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 Lampa do Bixenon czy zwykła ?
demen87 Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Opublikowano 24 Listopada 2014 Lampa do Bixenon czy zwykła ? zwykła
slo Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 zwykły klosz dostaniesz za max 100zł więc tragedii nie ma
demen87 Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Opublikowano 24 Listopada 2014 zwykły klosz dostaniesz za max 100zł więc tragedii nie klosz soczewka, interesuje mnie czy istnieje możliwość naprawy tejże regulacji
slo Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 kupujesz rozwaloną za 50-60zł i bierzesz sobie regulacje do siebie, np: http://allegro.pl/lampa-przod-przednia-lewa-audi-a4-b6-europa-i4738832380.html może być anglik. lub kupujesz całą dobrą lampe za ok 100zł np http://allegro.pl/lewa-lampa-a4-b6-okazja-soczewka-i4772358994.html
demen87 Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Opublikowano 25 Listopada 2014 kupujesz rozwaloną za 50-60zł i bierzesz sobie regulacje do siebie, np: http://allegro.pl/lampa-przod-przednia-lewa-audi-a4-b6-europa-i4738832380.html może być anglik. lub kupujesz całą dobrą lampe za ok 100zł np http://allegro.pl/lewa-lampa-a4-b6-okazja-soczewka-i4772358994.html Kolego B7
slo Opublikowano 25 Listopada 2014 Opublikowano 25 Listopada 2014 aj fakt. Ale sprawa analogiczna raczej
Robero321 Opublikowano 25 Listopada 2014 Opublikowano 25 Listopada 2014 Tak podobnie to wygląda. Zdejmujesz zderzak wyjmujesz lampę z lampy zawleczki zabezpieczające klosz. Potem do piekarnika lampę na około 10 min i temperaturę około 55 stopni wyjmujesz w jakichś rękawicach klosz praktycznie sam odchodź jak nie to lekko podważasz.. Potem rozbierasz lampy na części pierwsze od strony klosza. Trochę trzeba uważać z osłoną kierunkowskazu. (uszkodziłem ją u siebie przy demontażu ma dziwnie skitraną śrubkę do której jest bardzo kiepskie podejście) Po wyjęciu osłon będziesz miał dostęp do mechanizmu. Najlepiej zacząć "szkolenie" właśnie od starek lampy. Mam mechanizm od swojego xenona z B7 do zwykłej niestety nie. Składasz w odwrotnej kolejności i tyle
demen87 Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Opublikowano 25 Listopada 2014 Tak podobnie to wygląda. Zdejmujesz zderzak wyjmujesz lampę z lampy zawleczki zabezpieczające klosz. Potem do piekarnika lampę na około 10 min i temperaturę około 55 stopni wyjmujesz w jakichś rękawicach klosz praktycznie sam odchodź jak nie to lekko podważasz.. Potem rozbierasz lampy na części pierwsze od strony klosza. Trochę trzeba uważać z osłoną kierunkowskazu. (uszkodziłem ją u siebie przy demontażu ma dziwnie skitraną śrubkę do której jest bardzo kiepskie podejście) Po wyjęciu osłon będziesz miał dostęp do mechanizmu. Najlepiej zacząć "szkolenie" właśnie od starek lampy. Mam mechanizm od swojego xenona z B7 do zwykłej niestety nie. Składasz w odwrotnej kolejności i tyle Bez zdejmowania zderzaka sie nie obedzie?
Robero321 Opublikowano 25 Listopada 2014 Opublikowano 25 Listopada 2014 Raczej nie. Chyba ze jakims mc gaiwerskim sposobem.
demen87 Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Opublikowano 25 Listopada 2014 Raczej nie. Chyba ze jakims mc gaiwerskim sposobem. ok, a tak na poważnie to lampa nie jest jednoroazowa, tzn jak ją rozbiorę na części to potem juz nie złożę? Mam na myśli, że jest zgrzany klosz z reszta.
Robero321 Opublikowano 25 Listopada 2014 Opublikowano 25 Listopada 2014 nie jest zgrzany tylko sklejony klejem termicznym. Wiele osob je rozbiera i przerabia wiec sobie poradzisz alternatywa zmienic lampe na sprawna koszt wiekszy i tyle
demen87 Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Opublikowano 26 Listopada 2014 Dzieki Panowie za pomoc, obyło się bez rozbierania lampy na szczęście. Domowym sposobem rozwiązałem problem że tak powiem;] pozdrawiam
Dominik Chlebowski Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 jak to zrobiłeś pochal sie
Rekomendowane odpowiedzi