Reniu Opublikowano 26 Września 2008 Opublikowano 26 Września 2008 (edytowane) Witam. Moje Audi A4 '96 1.9TDI kupiłem w marcu 2008 roku. Potrzebne było mi solidne auto dla powiększającej się rodziny i stąd wybór padł na B5 avant w dieslu (wcześniej było B4 2.3 NG sedan). Załapałem się do kalendarza na czerwiec 2012 Tak auto wyglądało 2010.06.12 A tak wyglądało po zakupie: Bardzo szybko dał się we znaki obniżony zawias, więc niestety autko poszło troche do góry (śmiga nim również moja żona).Na standardowym zawiasie, szczególnie w porównaniu do poprzedniego, auto wygląda trochę jak koza ale na bydgoskie drogi jakoś daje radę Planów jest kilka, by moje autko trochę odmłodniało jednak wszystko zależy od stanu $$Wyposażenie:- 2x PP- 4x szyby el- klimatronik- kierownica S-Line- fabryczna instalacja 8 głośników + subZostało zrobione:- podniesienie zawieszenia - nowe sprężyny, amortyzatory Sachs- nowy mieszek skóra- obszycie kierownicy skóra- białe kierunkowskazy boczne diodowe- podwietlenie tablicy rejestracyjnej diodowe- dywaniki welurowe- radio Chorus- regeneracja kompresora klimatyzacji- lampy przód poliftowe- lampy tył poliftowe- grill poliftowy- polerka końcówek wydechu- 17" Audi Speedline + NEXEN N3000 225/45r17 94W- obniżenie zawieszenia - sprężyny Weitec -35, amortyzatory o skróconym skoku TaTechnix -25- montaż podłokietnika- montaż Rolet przeciwsłonecznych drzwi tylnych - oryginał, z palety akcesoriów Audi- wywalenie katalizatora, wyczyszczenie kolektora, zaślepienie EGR, czyszczene turbo- nowy akumulator VARTA SILVER dynamic 74Ah 750A- podwietlane kratki nawiewów EU poliftowe- materiałowe siedzenia kubełkowe- komplet wahaczy Lemforder z końcówkami drążków i łącznikamiMały VT, czyli jakie były plany... Kilka zdjęć z poszczególnych etapów modyfikacji:- Obszycie kierownicy - białe kierunki diodowe - ramki klubowe + diodowe podświetlenie tablicy rejestracyjnej - lampy przednie poliftowe + grill poliftowy - Fotki kwiecień 2009: Piękna i Bestia + bonus ... - polerka fajek - lampy tylne poliftowe + symetryczne przeciwmgielne - 17" Audi Speedline + NEXEN N3000 225/45r17 94W XL - Sprężyny Weitec -35, amortyzatory o skróconym skoku TaTechnix -25 - Montaż podłokietnika - Montaż Rolet przeciwsłonecznych drzwi tylnych - akcesoria Audi - LINK - Montaż podwietlanych kratek nawiewów EU polift - materiałowe siedzenia kubełkowe - gałka w perforowanej skórce Edytowane 6 Października 2016 przez Reniu
rafalekx Opublikowano 26 Września 2008 Opublikowano 26 Września 2008 Noo ładna strzała Podkreślam STRZAŁA :> Wiem co mówię mam bardzo podobną Pokaż foty wnętrza. Na początek proponuję lampy przednie + xenon (zobacz jak to wygląda u mnie - niżej masz link) do tego jakieś alu, np. takie jak w VT w temacie o moim autku No i szkoda że wsadziłeś seryjny zawias, trzeba było brać 1BE Przynajmniej autko by jakoś wyglądało Poza tym ładniutka
Reniu Opublikowano 26 Września 2008 Autor Opublikowano 26 Września 2008 Hehe... dzięki. Auto musiałem podnieść bo żona do teściów by nie mogła dojechać Musze tylko dopracować VT (lipy nie pokazuję) ale w planach właśnie są lampy od lifta (przód i tył), malowanie nakładek i progów, no i felunek 17" z gumami. Całość może zaburzyc plan pozostawienia zawiasu "na wysokości" ale jakoś to przejdziemy [br]Dopisany: 27 Wrzesień 2008, 00:07_________________________________________________ (...) Pokaż foty wnętrza. Ostatnio dorzuciłem dywaniki ze strzyżonego weluru ale ich nie widać bo to foty z zakupu
rafalekx Opublikowano 26 Września 2008 Opublikowano 26 Września 2008 Hehe... dzięki. Auto musiałem podnieść bo żona do teściów by nie mogła dojechać Tym bardziej było zostawić taki zawias Spoko fura czekamy na mody i VT
hajper Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 Witam Kolegę Faktycznie auto ładnie nisko nad ziemią - domyślam się, że wjedzie jakaś felga? Tak to ładne autko, planujesz podnieść moc? Pozdrawiam
Reniu Opublikowano 27 Września 2008 Autor Opublikowano 27 Września 2008 Wszystko zależne jest od funduszy, oczywiście chciałbym ale na razie nie planuję. Kiera mi się obszyła: ...i stare radyjko zostało zastąpione Chorusem.
Reggi Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 Ładnie obszyta kierownica ..tylko mogła być cała z perforowanej skórki
Iverson Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 fajnie to wyszło...jaki koszt i kto robił, to stare obszycie ściągali bo coś grubo to wygląda
przemciotorun Opublikowano 27 Września 2008 Opublikowano 27 Września 2008 czemu chorus to radio jest jakies okrojone.... w Bydgoszczy obszywales kierownice, jaki koszt?
Reniu Opublikowano 27 Września 2008 Autor Opublikowano 27 Września 2008 czemu chorus to radio jest jakies okrojone.... w Bydgoszczy obszywales kierownice, jaki koszt?Dostałem je od brata i co najważniejsze gra dużo lepiej niż poprzednie.fajnie to wyszło...jaki koszt i kto robił, to stare obszycie ściągali bo coś grubo to wyglądaOczywiście stare obszycie zostało ściagnięte, skóra jest dobrej jakości, miękka a cała kierkę dobrze się trzyma. Koszt lepszej skóry 160 zł niezależnie od tego czy dziurkowana czy pełna, czy po połowie czy jednolicie.http://www.obszywanie.bydgoszcz.pl/
czaki22 Opublikowano 28 Września 2008 Opublikowano 28 Września 2008 radio na concerta, a kierownice wolałbym zostawic w orginale ale dac do odnowienia
Reniu Opublikowano 17 Października 2008 Autor Opublikowano 17 Października 2008 Plany- ... zrobie VT No i udalo się skńczyć: [br]Dopisany: 28 Wrzesień 2008, 19:06_________________________________________________Zrobiłem drugą wersję zmian, tym razem pokazująca kuper. Z kółkami trochę pojechałem ale w końcu to VT Przy okazji przeorganizowałem pierwszy post. Ciekaw jestem Waszych opinii
Nowak_zg Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 silnik to chyba AFN a nie AVG ( AVG byly pozniej ) pozatym robisz fajne virtuale .... powodzenia w modyfikacjach jesli chcesz 17" to mam na sprzedaz .... ale nie ori (czarno srebrne ktore widac w moim podpisie )
Reniu Opublikowano 17 Października 2008 Autor Opublikowano 17 Października 2008 Tak, oczywiscie AFN. Dzięki Podobają mi się fele topor'a i chyba takich będę szukał.
topor Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 Tak, oczywiscie AFN. Dzięki Podobają mi się fele topor'a i chyba takich będę szukał. łądna furka;) proponuje obowiązkwo 17" i zawieszke 1BE dla poprawienia wygladu a nie zniszcenia komfortu:D
Reniu Opublikowano 20 Lutego 2009 Autor Opublikowano 20 Lutego 2009 Niech się zrobi wreszcie cieplej, to będzie można zrobić coś większego Tymczasem pojawiły się białe kierunki diodowe: ...oraz diodowe podświetlenie tablicy: [br]Dopisany: 01 Styczeń 2009, 17:56_________________________________________________Założyłem ramki klubowe Fajnie wyglądają Fotki w pierwszym poście tematu: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_srebrna_ale_czy_strzala-t46649.0.html;msg507939#msg507939
freon Opublikowano 20 Lutego 2009 Opublikowano 20 Lutego 2009 Eleganckie foty planów, mistrz photoshopa Nowe lampy z przodu i auto od razu inaczej wygląda, ilekroć wkręcam sobie że nie, to jednak tak Fajna fura.
Reniu Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2009 No i wreszcie się udało... niunia dostała nowe oczy i lifting noska
Rekomendowane odpowiedzi