Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

śruba centralna walu problem z odkreceniem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy chciałem zmienić napęd pompy oleju w silniku 2.0tdi i mam problem z odkręceniem śruby centralnej walu łeb śruby dwunastokąt 19mm, dodam ze próbowałem odkręcić kluczem elektryczno-pneumatycznym na nasadki 3/4 firmy milwaukee i niestety nie dało rady, i mam pytanie w jaki sposób mogę zblokować wal aby użyć nasadki i sztywnego pokrętła proszę o porady bo już nic innego nie przychodzi mi do głowy. pozdrawiam.

Opublikowano

wbic bieg i zaciagnac reczny :D:D:D

Opublikowano
  • Autor

próbowałem tez już taka opcje bieg 5tka i wciśnięty hamulec nożny i śruba jest na tyle mocno dokręcona, a nie ma jakiego okienka w skrzyni przez które by zblokował dwumase lub wal i wtedy kluczem i stałym pokrętłem?

Opublikowano

Wymontuj rozrusznik, wtedy będziesz miał dobry dostęp do wieńca zębatego na kole zamachowym i da się napewno czymś zablokować wał :hi::whistling:

Opublikowano
  • Autor

dodam ze walki balansujące wraz z pompa mam zdjęte i widać wal i początkowo myślałem aby zblokować 1 i 4 tłok na przeciwwagach walu o blok drewnianymi klockami ale boje się aby przy dużej sile odkręcania nie wyłamać ścianki bloku.

Opublikowano

Po lewej str skrzyni powinna być zaślepka plastikowa okienko-tam chyba będzie dojście do wieńca zamachu.

Ale skoro masz miskę zdemontowaną to przeciez masz wieniec na wierzchu. To że jest siła odkręcenia to przy dobrym zablokowaniu wienic-blok nic sie nie zmiażdży nie ukruszy.

Sztywne pokrętło 1,5m rury i pojdzie jak trzeba-chyba że klucze z ruskiej stali-gnioca niełamioca...

Opublikowano
  • Autor

dzięki za podpowiedzi juto zablokuje wieniec dwumsy i spróbuje odkręcić ta śrubę i po całej operacji napiszę czy się udało.

witam koledzy udało się odkręcić śrubę walu po zdjęciu rozrusznika włożyłem duży płaski śrubokręt w zęby wieńca kola dwumasy i klucz nasadowy na śrubę walu przedłużka i około 1,5m rury. dziękuje wszystkim za podpowiedzi pozdrawiam.

Edytowane przez arek182