Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Współpraca bleutooth i telefonu Lenovo S750

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał może okazję przetestować działanie zestawu bluetooth w aucie oraz Lenovo S750?

Mam wielka ochotę na tego smartfona, ale boję się, że będą problemy ze współpracą z zestawem głośnomówiącym w samochodzie.

Mój moduł bluetooth w aucie to 8P0862335D.

Lenovo S750 pracuje pod Androidem 4.2 Jelly Bean

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Jakieś konkretne obawy dlaczego miało by nie działać? Testowałem swój moduł (niestety nie wiem jaki, podłączony do RNS-E) z różnymi telefonami (Samsung, HTC, Sony, Apple) z różnymi systemami (4.4, 4.3, 4.2, 4.1, 4.0, 2.3.6, iOS 6) i nigdy nie miałem problemów.

Lenovo nie testowałem ale nie widzę żadnych przesłanek dlaczego miałby nie działać.

Opublikowano
  • Autor

Pytałem, bo wolałem "na zimne dmuchać".

Tym bardziej, że były tu już wątki o tym, że komuś jakiś Galaxy nie działa z BT.

Okazuje się, że wypomniany Lenovo S750 dogaduje się z BT w aucie bez problemów. Pamiętać tylko trzeba o tym, by kontakty zapisane były również na karcie SIM (a nie tylko w pamięci telefonu), oraz w nazwach nie może być polskich znaków diakrytycznych.

Telefon już kupiony. :wink:

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

To dziwne. W moim Galaxy pobiera wszystkie kontakty (nie mam żadnych kontaktów na SIM), ze wszystkich źródeł i kont. Polskie znaki nie pamiętam ale wydaje mi się że są.

Opublikowano
  • Autor

Jeśli kontakty miałem tylko w pamięci telefonu, to BT łączył się z telefonem, ale żadnych kontaktów nie mógł "ściągnąć".

Wystarczyło, że skopiowałem kontakty na kartę SIM, a BT od razu je "zauważył" i pokazał na FIS.

Co do polskich znaków - jeśli użyłem któregoś w nazwie kontaktu, to FIS zamiast znaku wyświetla albo puste miejsce, albo "krzaczek".

Np. zamiast "Łukasz" widzę " ukasz".

--

Pozdrawiam.

Sławek

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

hmmm... to trochę dziwne

znane sa problemy ze starymi modułami a nowymi wersjami bluetooth (właśnie taki mam i zastanawiam się co z tym zrobić)

Może zna ktoś odpowiedź czy ten moduł D w pełni współpracuje z najnowszymi bluetooth 4.0 na adroidzie 5.0?

chodzi mi o to by przywrócić najtańszym kosztem funkcjonalność do której się przyzwyczaiłem ;)

Opublikowano

Dobre pytanie.

Ja moduł z końcówką D używałem z HTC One SV i Galaxy S3 bez problemu.

Udało mi się odczytać kontakty z Galaxy S4.

Dziś kupiłem HTC Desire 820 i niestety nie czyta mi książki telefonicznej.Kontakty zapisane na SIM i lipa :(

Coś da radę zwlaczyć żeby odczytał kontakty ? Czy muszę moduł zmienić na nowszy :/ ?

?

Opublikowano

Niestety Panowie ja tez mam moduł z literka D i niestety nie zczytuje on ksiazki z nowszych modeli telefonów z bluetooth 4,0 i wzwyz

Opublikowano

Kiedy Galaxy S3, S4 i HTC one SV mają BT 4.0 i czytało mi książkę !

Opublikowano

Panowie. O zczytywaniu książki to ja nie marzę. Chce mieć stabilne połączenie bo mi rozlacza po 15sekundach od sparowania ? Rozumiem ze D daje rade? i rozumiem ze będzie tu na sprzedaż? :D

Opublikowano

D to podstawowa wersja i raczej z nowymi Samsungami nie pośmiga...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ma ktoś coś sprawdzone? Jaką literkę brać do Samsunga Note 4 na antku 5.01?

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Chyba tylko Q...