Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 Rurka EGR, recyrkulacji spalin, BKE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Audi jeżdżę od sierpnia. Pod koniec października pękła mi taka rurka: http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/48/32/76/84/4832768462

Dokładnie w miejscu gdzie jest ta harmonijka. Przy wymianie zauważyłem, że była tam spawana. Kupiłem nową założyłem i było wszystko dobrze do dzisiejszego dnia.. Znowu pęknięcie w tym samym miejscu. Nowa cześć zamówiona, ale podejrzewam, że coś tam się zapycha. Co o tym myślicie?

Pozdrawiam Paweł :)

Edytowane przez Paul Anders

Opublikowano

Jak ci pęka na harmonijce, to sprawdź mocowanie chłodnicy spalin do silnika , coś musi być z nim nie tak i rurka przenosi obciążenia, które powinno przenieść mocowanie :hi:

A i sprawdź też mocowanie kolektora ssącego do głowicy, bo ktoś kiedyś pisał że mu się poluzował :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za pomoc zobacze i napisze co i jak :)

Opublikowano

Dzięki za pomoc zobacze i napisze co i jak :)

Załuż blaszkę pod rurkę i daj sobie z tym spopkój :

http://allegro.pl/5-zaslepka-egr-tdi-vw-audi-seat-skoda-gr-1-5mm-i4859938145.html

...albo zrób ją sam.

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie po 1,5 roku..

1,5 roku temu okazało się ze mocowanie tej chłodniczki było uszkodzone, po naprawie tego i wymianie rurki jeździłem tak kolo roku. W grudniu 2015 znów to pekło i dałem polutować ta rurkę myśląc ze to może zmęczenie materiału. Wczoraj po myciu samochodu tak sobie spojrzałem pod maskę i patrze ze jest znów mała dziurka ale w innym miejscu niż było lutowane. Ręce opadają.. Raffik pisałeś, żebym kupił zaślepkę, czy to można tak po prostu zaślepić? Czy trzeba zaślepić oba otwory?

Edytowane przez Paul Anders

Opublikowano
Raffik pisałeś, żebym kupił zaślepkę, czy to można tak po prostu zaślepić? Czy trzeba zaślepić oba otwory?

Jak będzie leciało z otworów to je zakołkujesz

Edytowane przez raffik

Opublikowano
  • Autor

Zaslepilem oba otwory autko smiga fajnie tylko po paru dniach zaswiecila sie pomaranczowa kontrolka z silnika, zapewne trzeba jeszcze sam zawor Egr wymostkowac lub cos. Znajomy mowil mi cos o jakis emulatorach.ktos to moze robil?

Opublikowano

EGR trzeba wyłączyć programowo i dopiero zaślepki założyć, wtedy nie ma błędu. Ja kupowałem w ASO VW zaślepki z uszczelkami.